webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Radionica reciklaže u Srednjoj školi

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_ReciklazaNB2016_4.jpgU novobečejskoj Srednjoj školi u četvrtak, 28.aprila organizovana je prva od četiri radionice reciklaže pod nazivom „Od papira do šešira“, u okviru koje učestvuju svih pet Osnovnih škola iz opštine Novi Bečej.Ove godine je Srednja škola preuzela na sebe ulogu domaćina, a u radionici učestvuju učenici 7. i 8. razreda Osnovnih škola iz opštine, sa po 4 đaka.

„Projekat pod nazivom „Od papira do šešira“ finansira „Brantner Otpadna Privreda“ d.o.o. već treći put. Upravo je realizovana prva radionica, a biće još tri radionice u maju i toga se tradicionalno pridržavamo. Prošle godine je bila u Kumanu, a pre toga u OŠ „Josif Marinković“ -izjavila je Snežana Vijatov Ljubičić, profesor biologije i ekologije u Srednjoj školi i nastavnik biologije u osnovnoj školi u Bočaru, inače koordinator projekta.

Na prvoj radionici deca su se bavila reciklažom-izradom ukrasnih predmeta od stakla, kartona i keramike, praveći pri tom dekorativne predmete. U sledećim radionicama će se uvrstiti i druge vrste ambalaže i predmeta.

Radionicu vodi Bogdanka Ćurčić Tandi, profesor tekstilne grupe predmeta, a u ovom projektu radioničar.

Završna izložba će biti 3. juna u Domu kulture opštine Novi Bečej, pošto je čitava manifestacija posvećena Danu zaštite životne sredine, koji se obeležava 5.juna.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković