webinfo

A+ A A-

Članci

U Vojvodini proglašena epidemija gripa, od sutra zatvorene škole i vrtići

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_UcionicaKlupeGore.jpgDeca širom Vojvodine od sutra, srede 12. februara, neće ići u vrtiće i škole zbog proglašene epidemije gripa, odlučila je Pokrajina, a na osnovu rezultata analiza epidemiologa Instituta za javno zdravlje Vojvodine i preporuka stručnjaka.

 

Kako portal Webinfo saznaje, svi vrtići i sve škole na teritoriji bečejske i novobečejske opštine, takođe će biti zatvoreni. Nastava se obustavlja od 12. do 21. februara.

Naknadno će se odlučiti kako će deca nadoknaditi ovo gradivo, ali to ne bi trebalo da bude problem, rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Novom Sadu.

 

Ako se intenzitet virusa pojača, na snagu će stupiti i zabrane javnih okupljanja i sličnih događaja. 

U Vojvodini je virus gripa proteklih dana vrlo aktivan, a naročito je aktivan kod dece predškolskog i školskog uzrasta, pokazuje novi izveštaj nadzora Instituta za javno zdravlje Vojvodine.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković