webinfo

A+ A A-

Winamp se vraća?

Rate this item
(0 votes)

Prošle godine AOL je i zvanično ugasio Winamp, popularni servis za reporodukciju audio/video sadržaja.

Postojalo je nekoliko pokušaja da se Winamp spasi (uključujući i kupovinu servisa od strane kompanije Radionomy), a zahvaljujući najnovijem potezu kompanije Vivendi, ponovo se priča o Winampu. Vivendi je kupio dve trećine akcija u kompaniji Radionomy, čime je postao većinski akcionar, što bi moglo značiti da za Winamp postoji nova šansa.
Vivendi sada drži 64,4 odsto učešća u kompaniji Radionomy, koja je kupila Winamp početkom 2014. godine. Radionomy je evropski onlajn radio servis, koji poseduje Winamp, Shoutcast i Targetspot servise. Za sada nema informacija koliko je Vivendi uložio u Radionomy, kao ni o tome da li će ponovo objaviti Winamp. Za sada se samo spekuliše o tome da Vivendi verovatno ima planove da ponovo lansira popularni plejer, a očekuje se da bismo više informacija mogli saznati u narednom periodu.

izvor: www.benchmark.rs

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković