webinfo

A+ A A-

Nova pravila za reklamiranje

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Reklamiranje.jpgSkupština Srbije usvojila je juče Zakon o oglašavanju, kojim je, između ostalog, zabranjeno obmanjujuće oglašavanje, čija lažna poruka može navesti građane na pogrešnu kupovinu.Zabranjeno je, takođe, i uporedno oglašavanje, koje može da identifikuje ili konkurenta ili njegovu robu i uslugu. Nova pravila, smatra vlada, štite potrošače, ali i sprečavaju nelojalnu konkurenciju na tržištu.

Prema novim zakonskim rešenjima, alkoholna pića koja sadrže do 20 odsto alkohola moći će da se reklamiraju u elektronskim medijima od 18 sati do šest sati ujutro, a ona koja sadrže više od 20 odsto od 23 do šest sati ujutro.

Zakonom je propisano da odluku o oglašavanju na otvorenom prostoru donosi isključivo lokalna samouprava, koja podzakonskim aktom bliže određuje uslove, način oglašavanja na otvorenom prostoru (bilbordi, panoi).


Potpuna zabrana za cigarete na internetu

Regulisano je i oglašavanje na internetu, pa je, na primer, tu zabranjeno reklamiranje cigareta, uključujući i elektronske. Prvi put je regulisano i oglašavanje igara na sreću, pa se one mogu reklamirati u elektronskim medijima i bioskopima od 21 sat do šest sati ujutro.

 
Igre na sreću

Oglašavanje igara na sreću je zabranjeno na otvorenom prostoru, ukoliko su bilbordi, ili panoi na sto metara od škole, vrtića, zdravstvene ustanove za maloletnike. Zabranjeno je da se igre na sreću reklamiraju kao društveno poželjne, kao i poruke sa neosnovanim šansama za dobitak.

 
Zakon o informacionoj bezbednosti

Poslanici su usvojili i Zakon o informacionoj bezbednosti, koji bi trebalo da omogući da hakerski napadi budu samo incidenti.izvor: gdeinvestirati.com

POSLEDNJE DODATO

  • Rehab

ZAPOSLI SE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković