webinfo

A+ A A-

Oldtajmeri i ove godine defilovali kroz dva Bečeja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Old2018NBB.JPGU nedelju, 27. maja, održan je šesti defile starovremenskih vozila u Bečeju i Novom Bečeju.

 

Kolona vozila krenula je iz Bečeja, a u Novi Bečej stigla je nešto posle pola jedeanest predvođena većim brojem motocikala i čuvenim milicijskim “fićom” kakav je krstario drumovima sredinom prošlog veka kao simbol reda i zakona. Usledili su BMW-ovi modeli, Volkswagen-ove “bube”, nekoliko “fića”, ali i elegantni MG proizveden tik posle Drugog svetskog rata u Velikoj Britaniji, kao i veći broj najrazličitijih vozila za koja je glavni kriterijum da budu starija od trideset godina.

Atila Silađi, predsednik "Oldtajmer kluba Bečej - Novi Bečej”, rekao nam je više o svemu ovome: “Kao novinu, ove godine, u Bečeju smo imali i izložbu aviona jedrilica i RC aviona. To je bila novina i nešto čime će klub da se bavi i u buduće. Krenuli smo iz Starog Bečeja, sad smo u centru Novog Bečeja, odavde idemo u posetu Glavaševoj kući. Iz Glavaševe kuće u muzej “Kotarku” i kod Čede Žeravice završavamo priču u muzeju traktora”. Silađi je istakao i da su organizatori ove godine i više nego zadovoljni odzivom, naročito u svetlu nestabilnih vremenskih prilika koje su obeležile proteklih nekliko dana i koje su pretile da ugroze i defile. Srećom, dan je bio vedar i sunčan i učesnici su se rado odazvali pozivu organizatora. “Imamo između 150 i 170 vozila. Imamo i novih lica  Blizu čestrdeset posto učesnika su novi učesnici” kazao je on ukazavši i na to da učesnici nisu samo iz Srbije već i iz regiona, iz Slovenije i Hrvatske.

I ove godine, jedan od učesnika bio je Slaviša Aćin iz Zrenjanina čija “Buba” je prošle godine proglašena za najlepši auto smotre koji je istakao da je veoma zadovoljan organizacijom smotre i najavio da će i naredne godine učestvovati u smotri. Govoreći o svom vozilu, on je kazao: “Buba je i dalje mažena i pažena, garažirana. Vozi se samo kada je ovako lepo vreme kao danas. Nastavljam tradiciju mog oca koji je vozio samo kad je lepo vreme. Na nju nikada nije pala kap kiše”. Kako kaže, njegov automobil je uvek u centru pažnje, a posetioci se interesuju kako je tako očuvan i uvek pobere najlepše komentare. “To mi znači jako puno. Podseti me na mog pokojnog oca jer to je njegovo, a ne moje. Ja sam samo naslednik i nastavljam tradiciju” zaključio je Aćin.               

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković