webinfo

A+ A A-

Protest zbog cene goriva: Vozači zaustavili automobile

b_280_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_ProtestNb2018.jpg

Vozači su danas oko 17 sati na pravcu iz Novog Bečeja prema Bečeju zaustavili vozila u znak protesta zbog visokih cena goriva. Protest, čiji se poziv širio putem društvenih mreža, održao se širom Srbije, u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Šapcu, Novom Pazaru i još nekoliko gradova.

Okupljanje učesnika protesta počelo je kod novobečejskog "triangla", a blokada se potom nastavila na putnom pravcu prema Bečeju. Propuštala su se isključivo vozila hitne pomoći i vozila u kojima su bila deca i stariji.

Organizatori protesta su naveli da je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara i da je on medju najskupljim u regionu, iako su plate u našoj zemlji daleko od evropskog proseka.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Protest su najavili i vozači u Republici Srpskoj. U Banjaluci će vozači stati za vikend.

 

Fotografija: Društvena mreža Fejsbuk

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković