webinfo

A+ A A-

Konkurs za učenike osnovnih škola: „ŠKOLSKI ZELENI PRESS 2018.“

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KOLSKI-ZELENI-PRESS.jpgUdruženje građana “Zeleno pitanje” i dečiji ekološki časopis “Čuvari ravnice” uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Uprave za kulturu grada Novog Sada organizuju četvrti, godišnji konkurs “Školski zeleni press 2018.”.

Kako se kaže u pozivu za učešće u konkursu, Cilj „Školskog zelenog press-a“ je da se učenici uključe u prepoznavanje dobrih i loših primera zaštite životne sredine u školi, oko škole, u svom mestu stanovanja, u okolini mesta stanovanja, ali i njihova prezentacija putem teksta i fotografija. Konkurs je otvoren do 30. oktobra i na njemu mogu učestvovati škole sa teritorije cele Srbije, te, stoga, organizatori konkursa pozivaju direktore osnovnih škola, učiteljice, učitelje, nastavnice i nastavnike da se sa svojim učenicima uključe u konkurs i pošalju članke i fotografije.

Što se tehničkih detalja tiče, u programu "Školski zeleni press“ se nagrađuju najbolji članak (do 250 reči), fotografija i foto priča (do 12 fotografija) u četiri starosne kategorije učenika (1-2 razred, 3-4 razred, 5-6 razred, 7-8 razred). Radovi mogu bitni grupni (tri člana) i pojedinačni – što treba navesti u prijavi.

Detaljne informacije o pripremi radova mogu se pročitati u časopisu „Čuvari ravnice“, (na internet stranici www.cuvariravnice.org.rs) ili upitom na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Prijatelji konkursa su dečija ekološka emisija „Pitam se, pitam se“ (RTV VOJVODINA) i internet radio za decu “Kerefeke” http://www.kerefeke.org.rs/

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković