webinfo

A+ A A-

Sutra počinje 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine!

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Brif_Olimpijada2019.jpgU petak, 28. juna, počinje 12. Sportska olimpijada radnika Vojvodine koju ove godine zajednički organizuju Novi Bečej i Bečej.

 

Sportska takmičnje u devetnaest disciplina počeće već od 9 časova, a svečana ceremonija otvaranja biće u 19 časova na amfiteatru na Tiskom keju u Novom Bečeju. Govoreći o sportskim takmičenjima, u ženskoj konkurenciji nadmetanja će se održavati u : atletici, basketu, bič voleju, plivanju, pikadu (ekipno i pojedinačno), stonom tenisu, streljaštvu, kuglanju (ekipno i pojedinačno), košarci, odbojci, rukometu i tenisu; a muškarci će se takmičiti u : atletici, boćanju, bič vojelu, basketu, pikadu (ekipno i pojedinačno), sportskom ribolovu, stonom tenisu, šahu, streljaštvu, kuglanju (ekipno i pojedinačno), tenisu, plivanju, nadvlačenju konopcem, košarci, odbojci, rukometu, malom fudbalu, srednjem fudbalu i fudbalu. Organizatori predviđaju oko 2200 sportista takmičara i oko 2500 učesnika.

U Bečeju će se igrati veliki i mali fudbal, odbojka, streljaštvo, šah, stoni tenis, nadvlačenje konopcem, plivanje i tenis, dok će se u Novom Bečeju igrati srednji fudbal, rukomet, košarka, kuglanje, sportski ribolov, pikado, bič volej, basket i boćanje. Precizan raspored takmičenja možete pročitati OVDE 

Prisutnima na svečanom otvaranju će se obratiti predstavnici opština domaćina, predstavnici saveza “Sport za sve”, kao i Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. Posle tradicionalnog defilea učesnika i paljenja olimpijskog plamena, program otvaranja će krunisati koncert Zrenjaninske filharmonije posle kojeg organizatori najavljuju vatromet. 

Sportska takmičenja, ali i različiti prateći programi, nastaviće se u subotu, 29. juna, a u večernjim časovima na amfiteatru na Tiskom keju predviđeni su nastupi “Bijelo Dugme” tribute benda (20 časova), ali i čuvene “Riblje Čorbe” u 21 čas. U pratećem programu drugog dana Olimpijade, najavljene su kineziometrijske aktivnosti u Domu kulture, edukativne radionice i kviz znanja. 

U nedelju, poslednjeg dana Olimpijade, pored sportskih takmičenja, predviđena je sednica Olimpijskog komiteta za radnički sport i organizovanje 12. SORV, Novi Bečej, a odmah potom, u 14 časova, ponovo na amfiteatru u Novom Bečeju, sledi ceremonija zatvaranja 12. Sportskih igara radnika Vojvodine tokom koje će zastava olimpijade biti predata predstavniku grada domaćina naredne, trinaeste Olimpijade. Interesantno je da su Novobečejci odlučili da ponovo konkurišu za domaćinstvo, pa se tako može desiti da sledeća Olimpijada 2023. godine bude ponovo u Novom Bečeju. Poslednje večeri Olimpijade za dobar provod u Novom Bečeju po zatvaranju Olimpijade postaraće se “Nervozni poštar” koji nastupa od 19 časova.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković