webinfo

A+ A A-

A születési arány nyilvánosságra hozatala – becsei népességnövekedési intézkedések

4a.jpgA rossz demográfiai helyzet tudatában, az önkormányzatok is végeznek népességnövekedési intézkedéseket. Így Becsén segítik az elsőszülött gyermekes anyákat, valamint vannak támogatások az óvodás gyermekeknek és az egyetemistáknak is.

 


David Skakić, A Városi Közigazgatás szociális ügyekkel foglalkozó osztályának vezetője, hangsúlyozta, hogy Becse önkormányzata demográfiai intézkedéseket hajt végre.

A becsei önkormányzat területén élő elsőszülött gyermekes szülőknek egyszeri 10.000 dináros támogatás jár. Mint egyéb segítséget a családoknak, és mint népességnövekedési intézkedést, az önkormányzat kiemelte az óvodások segítését, mégpedig a PU “Labud Pejović” óvodai költségek megtérítését a harmadik és negyedig gyerek után. Tehát ezen szülők nem fizetnek óvodai költségeket.

Valamint, A PU “Labud Pejović” óvoda, rendelkezik elegendő hellyel és nincsen várakozási lista sem, mint a többi önkormányzatban, ez mellett az elmúlt öt évben az ára sem változott, mégpedig a környékben a legolcsóbb - hangsúlyozza Skakić.

Bár Becse önkormányzata még nem segíti a mesterséges megtermékenyítést, Dragan Tošić elnök tisztában van problémával, és azt mondja ezen intézkedések várhatók a következő időszakban.

Tisztában vagyunk a problémával, és a következő időszakban vagy megemeljük az elsőszülöttek támogatását, mert nyilvánvaló, hogy az elsőszülöttekből van a legkedvesebb, vagy pedig behozzuk a második gyermekre vonatkozó támogatást is. Követni fogjuk minden lényeges intézmény intézkedéseit és lépéseit, és reméljük, hogy együtt sikerül pozitív eredményeket elérnünk.

A lakosság elhalálozásának oka a szegénység, az életmód, vagy valami más? Bármi is legyen az ok, el kell fogadnunk és meg kell értenünk az egyénünk személyes szerepét és felelősségét a közösségünk népességi problémáinak megoldásában.

 

A közzétett médiatartalmat a “Nyilvánosság a népességért” projekt részeként hozták létre, amelyet társfinanszíroz a Szerb Köztársaság - Kulturális és Információs Minisztérium. A támogatott médiaprojektben kifejezett vélemények nem feltétlenül tükrözik az támogató hatóság véleményét.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković