webinfo

A+ A A-

A születési arány nyilvánosságra hozatala - Rosa szülők iskolája Becsén

b_670_345_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije_1a.jpgA fehér pestis megtámadta egész Szerbiát, talán legjobban Vajdaságot, és becse sem maradt ki ebből a negatív  tendenciából. Az ország és több intézet is csatlakozott a népesség csökkenés elleni harchoz. Ennek köszönhetően 2018 júniusának végén megnyílt a Rósa szülők iskolája Becsén, ami a mai napig működik.

 

Kosana Nešić, a becsei Egészségház igazgatója hangsúlyozza, hogy ezen iskola egy lehetőség, hogy a fiatalok megbátorodjanak és legyőzzék a félelmeiket és kétségeiket a gyermekvárás közben

Mi mind akik részt veszünk a Rosa szülők iskolája működésében, reménykedünk, hogy less változás, és a számok megnövekednek, és egyre több és több gyermek fog születni, mert ez nagy fontossággal bír a jövőnk szempontjából.

A becsei Rosa szülők iskolája egy lépés előre a jövendőbeli szülőknek a várandóság időszakában. Mindig vannak érdekeltek az egészségügyi munkásokkal való beszélgetésekre – mondja Mirjana Peslać, gyermekorvos és a szülők iskolájának koordinátora.

-Azon terhes nők akik már a hetedig hónapba érkeztek, jelentkezhetnek a nőgyógyászati pultnál. Magák az előadások magába foglalják a szakértői információk biztosítását, tematikus és érdekes videóanyag nézését, valamint a gyakorlati munkát. -mondta Peslać, valamint kiemelte, hogy a felhívás az apákra is vonatkozik akik támaszok és segítséget nyújtanak.

 

Az anyák és apák is megkapnak minden tanácsot a terhesség ideje alatt, a szülésről és a kisbabák ápolásáról is.

Az iskola csapatát gyermekorvos, nőgyógyász és ápolók alkotják, akik a Közegészségügyi Intézet akkreditált képzésén estek át, és jelenleg önkéntesként evvel foglalkoznak. Reméljük, hogy ez a fennállás megmarad még egy ideig.

 

 

A közzétett médiatartalmat a “Nyilvánosság a népességért” projekt részeként hozták létre, amelyet társfinanszíroz a Szerb Köztársaság - Kulturális és Információs Minisztérium. A támogatott médiaprojektben kifejezett vélemények nem feltétlenül tükrözik az támogató hatóság véleményét.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković