webinfo

A+ A A-

Windows 8 dolazi bez "Starta"

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/333/v233388p0.jpg'
There was a problem loading image 'http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/333/v233388p0.jpg'

v233388p0.jpgNova verzija Microsoftovog Windowsa 8 dolazi bez jednog ključnog elementa - u njemu neće biti Start "dugmeta", opcije koja je prisutna u operativnim sistemima ove kompanije još otkako je svetlost dana ugledao Windows 95.

Dugme Start evoluiralo tokom godina je u "lansirnu rampu" operativnog sistema, omogućavajući najjednostavniji pristup programima, fajlovima i pretrazi.

Slike Windowsa 8 procurile su na Internet ovih dana, a na njima nema Starta niti pripadajućeg menija.

Ipak, to ne znači da Windows 8 neće imati funkcije do kojih se dolazilo preko njega. 

Start će biti zamenjen interfejsom koji će se aktivirati kad mišem dođete do ivice ekrana, odnosno do donjeg levog ugla, upravo tamo gde je nekad bio Start, a ponudiće vam i prikaz kuda sve možete otići nakon što kliknete na njega. 

To će biti dostupno i korisnicima koji rade sa ekranom osetljivim na dodir, koji će verovatno biti aktiviran povlačenjem prsta po ekranu.

Microsoft nije objavio kada će tačno novi operativni sistem, prilagođen i ekranima osetljivim na dodir i konvencionalnoj upotebi (koja podrazumeva korišćenje miša), biti pušten na tržište, ali se očekuje da će se to desiti u drugoj polovini godine.

 

izvor: Mondo

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković