webinfo

A+ A A-

Slobodna zona i u Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_2017-SZ-Turneja-FB-share-01.pngSinoć, 22. maja, u 20 časova, projekcijom filna “Neruda” u Gradskom pozorištu u Bečeju, počelo je gostovanje filmskog festivala “Slobodna zona” u Bečeju.

Publika u Bečeju imaće prilike da vidi još tri filmska ostvarenja: 23. maja (utorak) biće prikazan film “Pod suncem”, 24. maja “Dok otvaram oči”, a program se završava 25. maja prikazivanjem filma “Požar na moru”. Sve projekcije se dešavaju u Gradskom pozorištu u Bečeju sa početkom u 20 časova.

Festival “Slobodna zona” osnovan je 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu. Posle samog Festivala koji se dešava svake godine u novembru, tokom proleća u periodu april-jun, festival kreće na Turneju Slobodne zone gde se publici u manjim gradovima, mestima i selima , po pravilu, prikazuje pet do sedam najboljih filmova sa prethodnog festivalskog izdanja.  


...i u Novom Bečeju

U Novom Bečeju, gde festival “Slobodna zona” traje već neko vreme, preostale su još četiri projekcije u okviru programa ove manifestacije. Prvo će 25. maja publika imati priliku da vidi film “Pod suncem” (20 časova, prostor Kancelarije za mlade u staroj vranjevačkoj opštini), a već narednog dana u istom terminu u Novom Miloševu biće prikazan film “Dok otvaram oči”. Prvog dana juna, opet u Kancelariji za mlade u 20 časova, biće prikazan film “Ljubavnici i despot”, a u samoj završnici, 8. juna, na istom mestu i u isto vreme, gledaćemo “Efekat vode”.

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković