webinfo

A+ A A-

Zašto se svađamo na letovanju

b_400_0_16777215_00_images_Slike20_0letovanje.jpgIako cele godine željno iščekujemo godišnji odmor ne bismo li se opustili, oslobodili stresa i uživali sa partnerom bez pritiska svakodnevnih obaveza, svađe sa "lepšom" ili "jačom" polovinom nam na letovanju ne ginu...

Izgleda da je kombinacija lepotica u bikinijima, visokih temperatura i ponekog koktela pravi recept za svađu koja može da nam upropasti u najmanju ruku dan na plaži, a u crnjem scenariju i ceo odmor.

Oko čega se najčešće svađamo na odmoru? Na prvom mestu zato što muškarci ne mogu da odole odmeravanju lepotica, a tu nezgodnu naviku u stopu prati njihova želja da odmor bude aktivan, dok žene obično vole da se izležavaju pored bazena ili na plaži po ceo dan.

Kada će se jesti i koji restoran odabrati je sledeći najčešći povod za raspravu, a nezgodno je i ako jedan od partnera voli da popije više nego što onaj drugi smatra razumnom merom.

Čak 79 odsto ispitanika koji su učestvovali u anketi nedavno sprovedenoj u Velikoj Britaniji priznaje da se tokom godišnjeg odmora "ozbiljno" posvađa sa partnerom bar dva puta tokom desetodnevnog boravka na moru, a 62 odsto njih kaže da se svakog dana sa partnerom sporečka oko nečega.

Tenziju stvara i čitanje mapa, i praćenje smernica u toku vožnje, ako se putuje automobilom, a ljudi se svađaju i oko količine garderobe koja se nosi na letovanje. Naravno, muški "greh" je što ponesu minimum garderobe, a ženski - pokušaj da se spakuje ceo ormar, ili bar sve ono što može da se nabije u kofer, piše "Dejli mejl".

Evo najčešćih "okidača" za svađu na letovanju:

Muškarac koji odmerava cice na plaži (a pri tome nije dovoljno diskretan, pa je njegova partnerka svaki put svesna toga)

On želi da radi nešto (igra odbojku na pesku ili roni), a ona bi da se izležava na suncu

Izbor restorana u koji će se otići na večeru

Preterana konzumacija alkohola

Čitanje mapa i snalaženje u toku vožnje

Pakovanje

Šminkanje i doterivanje za izlazak predugo traju (dok on umire od gladi ili od dosade, svejedno)

Novac takođe može da bude izvor nesuglasica, naročito ako jedan od partnera troši nekontorlisano

(MONDO)

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković