webinfo

A+ A A-

Ženska torba prljavija od toaleta!?

b_400_0_16777215_00_images_0000torba.jpgŽenska torba sadrži više bakterija nego prosečan toalet, pokazalo je istraživanje. Najprljavija stvar u torbi je krema za ruke, na kojoj ima više bakterija nego na dasci WC šolje!Ručke na jednoj od pet torbi sadrže toliko bakterija da postoji mogućnost da ugroze zdravlje. Na maskarama i sjajevima za usne se, takođe, zadržavaju bakterije, ali ipak ne u tolikoj meri, piše "Dejli mejl".

Najpogodnije za skupljanje bakterija su kožne tobre, na kojima se zbog mekane teksture zadržava prljavština. Torbe nosim u rukama, ostavljamo ih na raznim mestima i samim tim rizik je mnogo veći da će se klice sa drugih površina preneti i na njih.

Osim toga, otkriveno je i da polovina radnih površina u kuhinjama zadržava visok nivo opasnih koliformnih bakterija. One se, između ostalog, zadržavaju i na ručkama mini putnih frizidera, kao i na ručkama i tasterima mikrotalasnih pećnica.

Kako bi se sprečilo širenje bakterija, savetuje se redovno pranje ruku, radnih kuhinjskih površina, ručki frižidera i mikrotalasnih rerni antibakterijskim maramicama ili gelovima.

A šta ćemo sa tašnama?

Možda je jedno do rešenja - šoping! Dame bi trebalo da imaju što više torbi kako bi mogle da ih češće menjaju kada se zaprljaju.

(MONDO)

POSLEDNJE DODATO

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković