webinfo

A+ A A-

Stručno predavanje za poljoprivrednike u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_PredavnjePoljo2017.JPGU sredu, 8. februara, u sali Mesne zajednice u Novom Bečeju održano je stručno predavanje za poljoprivrednike.

Predavanje je organizovala Poljoprivredna stručna služba iz Zrenjanina, a teme su obuhvatale tehnologiju stočarske proizvodnje, tehnologiju ratarske proizvodnje, tehnologiju voćarske proizvodnje, osvrt na analizu zemljišta i prihranu pšenice, kao i teme iz oblasti vođenja gazdinstva i zakonske regulative iz oblasti poljoprivrede.

Kako ističe Milan Stojšin, član opštinskog veća za poljoprivredu, ovo je pravi trenutak za jedno ovakvo predavanje budući da su ovo zimski meseci kada većina poljoprivrednih poslova miruje, te poljoprivrednici iz različitih oblasti imaju vremena da se posvete edukaciji.

Gordana Aćimac, savetodavac za stočarstvo i jedan od predavača na današnjem predavanju, istakla je da Služba svake zime drži predavanja poljoprivrednim proizvođačima srednjebanatskog okruga “Ove godine smo u Novom Bečeju. Prošle godine držali smo predavanja isključivo pčelarima, a ove godine i drugim poljoprivrednicima.” rekla je Aćimac dodavši i da uvek ima nekih novina na koje treba skrenuti pažnju naročito u oblastima proizvodnje, ali i u pogledu konkursa za subvencije. Ona je ukazala na značaj ovakvo vida komunikacije sa poljoprivrednicima, posebno u smislu pripreme za što bolje konkurisanje za subvencije. Ona je tokom današnjeg predavanja govorila o sistemu uzgoja stoke “krava-tele”, ali je ostavila prostora i za pitanja iz drugih stočarskih oblasti. Aćimac je posebno istakla i to da Poljoprivredna stručna služba ima stručnjake iz svih oblasti poljoprivrede koji stoje proizvođačima na raspolaganju, te je, i u smislu širine tema koje se obrađuju, ovakav vid edukacije izuzetno koristan.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković