webinfo

A+ A A-

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA PČELARA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Pcelari2017b.jpgU subotu, 11. februara, u skupštinskoj sali opštine Novi Bečej, Društvo pčelara Novi Bečej održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Prema rečima Ivice Stojšina, predsednika Društva pčelara Novi Bečej, centralna tema skupštine bili su postignuti rezultati rada Društva u prethodnoj godini i plan rada i aktivnosti za naredni period.

 

Po završenom oficijelnom delu, okupljenim pčelarima Novog Bečeja održao je stručno predavanje Lev Plužnikov, pčelar iz Stalaća. Plužnikov je magistar biotehničkih nauka i pčelar praktičar sa preko šest stotina pčelninjih društava. U njegovoj porodici, on je treća generacija koja se bavi pčelarstvom, a njegov deda, Aleksandar Anikijevič Plužnikov, inače, belogardejac, u Stalać je došao 1926. godine i od tada bavljenje pčelarstvom postaje deo njihove porodične tradicije. O svemu ovome, ali i o istorijatu pčelarstva uopšte i izazovima bavljenja ovom granom poljoprivrede danas, govorio je Lev Plužnikov pred novobečejeskom publikom.

O kvalitetu njegovog rada najjasnije govori činjenica da je Plužnikov višestruko nagrađivan medaljama i diplomama za razvoj i unapređenje pčelarstva. Takođe, i preparati na bazi pčelinjih produkata koje proizvodi po recepturi staroj gotovo devet decenija, mnogo puta su nagrađivani kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Pcelari2017.jpg

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković