webinfo

A+ A A-

Tihomir Arsić u tri škole novobečejske opštine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_TihomirArsicNB2017a.JPGTihomir Arsić, eminentni srpski glumac, u utorak 14. februara, posetio je osnovnu školu u Bočaru, kao i osnovne škole “Josif Marinković” i “Miloje Čiplić” u Novom Bečeju.

 

Povod ovim posetama jeste istorijska radionica “Od Kumanova do Kajmakčalana”. Naime, već više godina, Arsić drži interaktivna predavanja o Prvom svetskom ratu osnovcima širom naše države. U okviru ovih atipičnih predavanja u kojima i osnovci učestvuju svojim, uvek lucidnim, pitanjima i zaključcima, govori se o strahotama Velikog rata i posledicama koje je on ostavio na Srbiju i srpsko društvo. Ipak, interesantno je pomenuti da u Arsićevim pričanjima promiču i likovi koji u istorijskim udžbenicima nisu uvek dovoljno obrađeni i o kojima, u principu, mladi mnogo manje znaju. Nađe se tu mesta i za Momčila Gavrića, najmlađeg podoficira na svetu, i za Milunku Savić, ženu koja je uprkos normama i uzusima onog vremena kročila na bojno polje u zaštitu svoje domovine, ali i za majora Dragutina Gavrilovića, proslavljenog po herojskoj odbrani Beograda 1915. godine.

Savršena dikcija, zanimljiv pristup pripovedanju i živo dočaravanje davno minulih ljudi i događaja naišli su na odličan prijem kod najmlađih sugrađana u školi “Miloje Čiplić”. Prigušeni žamor, uobičajen za one koji rade sa osnovcima, zamro je čim je poznati glumac kročio u trpezariju gde je čekala publika od oko stotinjak đaka ove osnovne škole. Njihova pažnja nije klonula do samog kraja, nešto više od sat vremena kasnije.

Tihomir Arsić je slična predavanja-radionice održao i u Gornjem Milanovcu, Bačkoj Palanci, Ljuboviji, Blacu i mnogim drugim mestima širom Srbije gde je uvek pobrao velike simpatije svojih mladih slušalaca.

Serijal radionica “Od Kumanova do Kajmakčalana” deo je kampanje koju podržavaju Srpska pravoslavna crkva i časopis za učenike osnovnih škola “Svetosavsko zvonce”.

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_TihomirArsicNB2017b.JPG

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković