webinfo

A+ A A-

Zavičajci održali zimski susret i podelili priznanja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_Zavicajci2016.JPGTradicionalni zimski susret članova Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana održan je u subotu 18. februara u Muzeju „Glavaševa kuća“ u Novom Bečeju.

Zimski susret se održava već desetak godina i posvećen je obeležavanju godišnjice smrti Vladimira Glavaša, a pored prilike da se članovi Zavičajnog kluba okupe i izvrše retropsektivu proteklih dešavanja, služi i za dodelu priznanja pojedincima ili institucijama koji su dali doprinos radu Zavičajnog kluba u protekloj godini i koji su obogatili zbirku Muzeja „Glavaševa kuća“ raznim predmetima, fotografijama, dokumentima, slikama i drugim eksponatima. Kako je rekao Bane Vojnov, predsednik Zavičajnog kluba, u pitanju je materijalna pomoć, pomoć u organizaciji i u moralnom smislu.

Članovi Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana iskoristili su svoj zimski susret i da spomenu ovogodišnja dešavanja koja tek predstoje, kao što su Noć muzeja, pečenje rakije od kajsija, Vikend tiskih kapetana i berba i gaženje grožđa, odnosno pravljenje vina na tradicionalan način.


Danilo Gurjanov
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković