webinfo

A+ A A-

Nova igrališta za predškolce

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_NovakDjokovicNB2017.jpgU četvrtak, 27. aprila, svečano je otvoreno novo igralište u predškolskoj ustanovi "Pava Sudarski" u Novom Bečeju, kao i u Novom Miloševu. Ova igrališta je predškolskoj ustanovi donirala fondacija "Novak Đoković", a vrednost donacije je približno 1.230.000 dinara.

 

 

Kako objašnjava Dragan Miloradović, direktor PU "Pava Sudarski", ova ustanova je konkurisala kod fondacije krajem 2015. godine, prošle godine se pristupilo realizaciji, a samo igralište opremljeno je ovog aprila. Miloradović je naglasio i to da je pored vrtića "Leptirić" u Novom Bečeju, novim mobilijarom opremljeno i igralište vrtića "Jovanka Dobrosavljev Mica" u Novom Miloševu koje je, takođe, danas otvoreno za najmlađe. Zahvaljujući se donatorima, direktor Miloradović rekao je: "Iskreno se radujemo i srdačno zahvaljujemo Fondaciji Novak Đoković, što je prepoznala naše ideje i želje u okviru projekta „Bezbedna igrališta za sve“ i omogućila deci bolje uslove za odrastanje i razvijanje potencijala srećnog i zdravog detinjstva". On je dodao i da se saradnja neće završiti ovde, već da će predškolska ustanova "Pava Sudarski" ponovo konkurisati kod fondacije za mnoge druge stvari potrebne najmlađima.

Gorana Džudža Jakovljević, projektni menadžer "Đoković" fondacije, istakla je ovom prilikom da je cilj fondacije da ukaže na značaj bavljenja fizičkom aktivnošću od najranijeg uzrasta, te da je april mesec u kome se sprovodi akcija "Sport u jednoj reči" kojim se, upravo, i radi na ostvarenju ovog cilja. "Sa napretkom tehnologija i novim načinom života, deca sve više vremena provode ispred ekrana. Naša je želja da decu vratimo napolje i da ona budu ono što smo mi nekad bili dok smo bili deca" rekla je Jakovljević. Ona je podsetila i da su aprila meseca otvorena igrališta u opštinama Srbobran, Gornji Milanovac, Stara Pazova i Novi Bečej. Ona je istakla i da, iako je rad na realizaciji projekata često dugotrajan i mukotrpan, velika nagrada svima koji učestvuju jeste upravo radost koju mališani osete u ovakvim trenucima.

Ceremoniju otvaranja posebno je ulepšala priredba koju spremili mališani iz novobečejskog vrtića. Uz pomoć svojih vaspitačica, oni su predstavili svoj grad i svoj vrtić recitujući i pevajući. Posle presecanja vrpce, mališani su pohrlili na dugo očekivane sprave u dvorištu svog vrtića igrajući se tako mnogo po završetku dešavanja.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković