webinfo

A+ A A-

Prvi 'Basket friends' kamp zatvorio svoja vrata

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_KKampNB2017.jpgFotografija: Fejzbuk

U proteklih osamnaest dana, u Novom Bečeju, trajao je košarkaški kamp pod nazivom “Basket friends”.

Prvi ovakav kamp kod nas realizovan je u dve smene od po devet dana. U prvom delu, treninzi i aktivnosti bili su namenjeni deci uzrasta od 8 do 15 godina iz Novog Bečeja i bliže okoline, a u drugom delu, okupili su se mladi košarkaši i košarkašice iz Irana, Rumunije, Mađarske, sa Kipra, a pridružilo im se i nekoliko mališana iz Srbije.

 

Organizator kampa, naš košarkaš, Zlatko Jovanović, nije krio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima. “Ja, iskreno, mislim da je bilo odlično s obzirom na to da je prva godina i da je sve to novo, u suštini, i za mene i za grad i za sve nas ovde. Mislim da je sve ispalo super. Klinci su zadovoljni. Nadam se da smo uradili onaj najbitniji deo. Košarkaški su imali sve što im je trebalo: dobre treninge, svakodnevno, dva puta dnevno, pored toga i neka uživanja.. Bazene, izlete... Mislim da je sve proteklu najboljem redu” rekao je Jovanović komentarišući minulih osamnaest dana. Prema njegovim rečima, odmah će se početi sa pripremama kampa za sledeću godinu, a još jednom je naglasio i da se nada da će ovaj košarkaški kamp postati novobečejska tradicija.

 

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, pohvalio je postojanje ovog kampa i procenio ga kao odličnu priliku za promociju sporta, okupljanje dece i mladih. Prvi čovek opštine Novi Bečej rekao još i da je ove godine podrška lokalne samouprave kampu bila minimalna, ali da je postignut dogovor da se ovaj kamp, u narednim godinama, intenzivnije podrži.

 

Pored većeg broja profesionalnhi trenera, kamp su, tokom trajanja, posetili i mnogi poznati košarkaši, poput Zorana Ercega i Elmedina Kikanovića, a poslednje dana, kamp je posetio i Danilo Mijatović, profesionalni košrakaš koji trenutno igra za MZT Skoplje. Svi renomirani gosti imali su samo reči hvale za organizaciju i realizaciju kampa, a naročit Erceg, koji je svoje detinjstvo proveo upravo u Novom Bečeju, gde je i počeo da se bavi košarkom.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković