webinfo

A+ A A-

Saopštenje opštine Novi Bečej povodom održavanja muzičkog festivala 'Reflekt' u Novom Bečeju

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije_Mikrofoni.jpgSaopštenje Opštine Novi Bečej povodom održavanja muzičkog festivala "Reflekt" u Novom Bečeju koje portal Webinfo prenosi u celosti:

 


 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

 

С обзиром да се у јавности појавио низ шпекулација и неистина у вези са одржавање музичког фестивала Рефлект у ''дворишту суда'', Општина издаје следеће сопштење за јавност:

 

Дана 10.08.2017. године Удружење музичких уметника и извођача LUCKY CASH, Нови Бечеј се обратило Општинској управи општине Нови Бечеј са захтевом да се издају мере заштите од буке за одржавање фестивала електронске музике са озвучењем за 18.-19.08.2017. године и 19.-20.08.2017. године.

 

Дана 15.08.2017. године надлежни одсек Општинске управе по наведеном захтеву издао је обавештење о потребним мерама заштите од буке у складу са Законом о заштити од буке у животној средини и Уредбом о индикаторима буке, граничним вредностима, методама за оцењивање индикатора буке, узнемиравања и штетних ефеката буке у животној средини.

 

LUCKY CASH се дана 11.08.2017. године обратио са захтевом Општини Нови Бечеј за уступањем на коришћење простора у ''дворишту суда'', по ком захтеву је општина одговорила да у траженом простору нема имовину и да се поменуто удружење обрати власницима, односно корисницима и то: Општинском суду Бечеј и АД Раднички универзитет Нови Бечеј.

 

LUCKY CASH се такође дана 11.08.2017. године обратио општини Нови Бечеј са захтевом за продужење радног времена ради одржавања концерта електронске музике у ''дворишту суда'' у Новом Бечеју за дане: 18.-19.08.2017. године и 19.-20.08.2017. године,  поводом ког захтева се Општинска управа општине Нови Бечеј огласила ненадлежном с обзиром да је иста по скупштинској Одлуци овлашћена да одобрава продужење радног времена угоститељским, трговинким и занатским објектима, како се овде ради о одржавању концерта у дворишту (које није површина јавне намене), а не објекту у којем се обавља угоститељска, трговинска или занатска делатност Општинска управа није била надлежна за одобравање до колико сати ће трајати концерт.

 

Дакле, Општина је у свему поступила по закону у складу са својим надлежностима заснованим на позитивним прописима. Све остало што се наводи у саопштењу организатора је просто нетачно. Организатор је имао довољно времена да фестивал организује у складу са законом.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković