webinfo

A+ A A-

Položeni venci na spomenik Crvenoarmejcima

b_670_0_16777215_00_images_Slike19_venci.jpgU sredu, 4. oktobra, na novobečejskom keju pored Tise, položeni su venci na spomenik vojnicima sovjetske Crvene armije koji su oktobra 1944. godine pali na prelazu Tise.

Na ovaj način, obeležen je 4. oktobar, dan kada je 1944. godine oslobođen Novi Bečej od fašističkog okupatora.

Vence su položili u ime opštine Novi Bečej Saša Maksimović, predsednik opštine, i Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine. Pored opštinskih čelnika, vence su položili i predstavnici udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Vološin” iz Novog Bečeja, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije. Kao i svake godine, obeležavanju dana oslobođenja Novog Bečeja prisustvovao je i predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji. Ove godine to je bio Igor Bojko, drugi sekretar ambasade ove države. Bojko je čestitao dan oslobođenja posebno naglasivši da je izuzetno značajno što odavanju počasti prisustvuje i veliki broj mladih ljudi čime se osigurava da žrtva oslobodilaca nikada ne bude zaboravljena.

 

Polaganju venaca prethodio je parastos poginulim srpskim i ruskim vojnicima u pravoslavnom hramu svetog Nikolaja.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković