webinfo

A+ A A-

Prijem u opštini za najmlađe sugrađane

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_DecaOpstina2017.jpgU četvrtak, 5. oktobra, u svečanoj sali opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine, ugostio je, u okviru Dečije nedelje, delegacije učenika osnovnih i srednje škole sa teritorije naše opštine, kao i decu iz predškolske ustanove “Pava Sudarski”.

 

Kroz razgovor sa našim mladim sugrađanima, Svilengaćin ih je upoznao sa tim šta je to opština, čime se bave njeni zaposleni, ali i koje sve probleme opština može pomoći da se reše. Pored njega, domaćin današnjeg druženja i razgovora bila je i Ivana Dobožanov, koordinatorka Kancelarije za mlade. Ona je iskoristila priliku da predstavi aktivnosti kancelarije, ali i da pozove sve mlade da se pridruže radu ove institucije smeštene u ulici Rajka Rakočevića.

U duhu dijaloga, predstavnici opštine pitali su naše mlade sugrađane koji problemi ih tište. Tako je Emilija Stepančev, učenica osnovne škole “Josif Marinković”, kao veliki problem istakla stanje sportskog terena te škole. “Radi se o sportskom terenu. Imamo rupe na samom terenu koje se pune vodom kad pada kiša i sutradan ne može ništa da se radi tamo” rekla je Stepančev dodavši i da se o tome već pričalo i sa predsednikom opštine i da se nadaju da će se to uskoro rešiti. Učenici osnovne škole “Miloje Čiplić” interesovali su se za rešenje lošeg stanja unutrašnjeg dvorišta koje je nebezbedno za korišćenje, a učenike osnovne škole “Milan Stančić Uča” interesovalo je da li se može rešiti problem vlage u fiskulturnoj sali te škole. 

Vidno zadovoljan druženjem sa decom naših škola bio je i Branko Svilengaćin koji ih je nazvao “budućim stubovima našeg društva”. Komentarišući razgovor sa osnovcima i srednjoškolcima, on je rekao: “Naša ideja bila je da napravimo jedan mali iskorak u odnosu na neke ranije sadržaje i da se predstavnicima i predškolske ustanove i učeničkih parlamenata popričamo o njihovim realnim potrebama, zapažanjima, željama, viđenjima, ujedno da se predstavimo i mi kao opština, da im već u ovim godinama predočimo šta je to što se ovde dešava i da vidimo kako te njihove želje i potrebe možemo da ispunimo”. On je istakao i da su deca bila veoma konstruktivna i da je ovo bio jedan zaista smislen razgovor, a da je sada na opštini da se pozabavi rešavanjem problema.

Posle kraćeg formalnog dela, Branko Svilengaćin i Ivana Dobožanov poslužili su školarce i predškolce osveženjem, a deca iz predškolske ustanove su odrecitovala nekoliko pesmica upotpunivši tako prigodu.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković