webinfo

A+ A A-

Poslednja akcija davanja krvi u ovoj godini

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_krv06.jpgU četvrtak, 12. oktobra, u maloj sali osnovne škole “Miloje Čiplić”, održana je šesta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji osnovne organizacije Crvenog krsta Novi Bečej i službe za transfuziju krvi Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina.

Današnjem pozivu na humanost odazvalo se čak osamdeset osoba, od čega je osmoro prvi put dalo krv, a troje je odbijeno iz zdravstvenih razloga.

Rudolf Horvat, predsednik osnovne organizacije Crvenog krsta, zadovoljan je današnim odzivom: “Ujutru je bila velika gužva, ali sad se lepo stabilizovalo i akcija lepo funkcioniše”. Horvat je i sam višestruki dobrovoljni davalac krvi, a, nedavno, obeležio je i pravi jubilej. “U utorak, desetog, bio sam u Zrenjaninu i tamo sam 120 put dao krv” rekao je on ovom prilikom dodavši da ga najviše motiviše želja da pomogne nekome, a krv daje još od 1978. godine. Kao bitan, istakao je i podatak da je Novi Bečej, u smislu odaziva ovakvim akcijama, u vrhu u Vojvodini i da postoji veliki broj redovnih davalaca krvi.

Učenik četvrtog razreda gimnazije, Dragan Marinac, danas je prvi put dao krv. Objašnjavajući šta ga je motivisalo na ovaj humani čin, on kaže: “Pre svega, ono što me dovelo danas ovde jeste želja da nekome pomognem. To je jedan human gest i mislim da 300ml krvi nije ništa, a nekome može mnogo značiti”. On je iskoristio ovu priliku da pozove i svoje vršnjake koji pune ili su već napunili osamnaest godina da daju krv i pomognu onima kojima je ta pomoć potrebna.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković