webinfo

A+ A A-

Ne posmatraj - reaguj! Ljudska bića nemaju cenu!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_CKpredavanje.jpgCrveni krst Novi Bečej održao predavanje o trgovini ljudima srednjoškolcima.

 

U četvrtak, 19. oktobra, u Srednjoj školi Novi Bečej održano je predavanje o trgovini ljudima namenjeno učenicima ove škole, a u organizaciji osnovne organizacije Crvenog Krsta Novi Bečej. O opasnostima trgovine ljudima okupljenim srednjoškolcima govorila je Dunja Svirčev, saradnik Crvenog krsta. Ona je podsetila na to da je dan ranije, 18. oktobra, obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima pod sloganom “Ne posmatraj, reaguj! Ljudska bića nemaju cenu” što je i bio povod održavanja današnjeg predavanja. Pored informacija o tome kako prepoznati i reagovati u situaciji kada se lice nađe u lancu trgovine ljudima, srednjoškolci su imali priliku i da se upoznaju sa osnovnim podacima o osnivanju i istorijatu Crvenog krsta kako u svetu, tako i kod nas.

Govoreći o tome koliko je trgovina ljudima opasna u našoj zemlji, Svirčev je rekla: “Statistika je pokazala da je trgovina ljudima veliki problem u zemljama koje su u tranziciji, gde spada i Srbija. Centar za zaštitu od trgovine ljudima je u toku prošle godine evidentirao 55 žrtava trgovine ljudima u našoj zemlji, a strašan je podatak da je od toga 21 lice bilo maloletno i da se uglavnom radi o ženskim maloletnim licima”. Ona je istakla i da ovo nije poslednje ovakvo predavanje već da su slična zakazana za 31. oktobar i 3. novembar koja će biti održana u Srednjoj školi i u osnovnoj školi “Miloje Čiplić”. Još jedna od aktivnosti koje predstoje jeste i obeležavanje 1. decembra, Dana borbe protiv AIDS-a, kada će biti održano i predavanje na tu temu.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković