webinfo

A+ A A-

Centar za celoživotno obrazovanje predstavio svoj rad

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja4_EdufonsNB.JPGU petak, 10. novembra, Centar za celoživotno obrazovanje EDUFONS iz Novog Bečeja, predstavio je svoje ciljeve, delatnosti i ciljne grupe.

Prezentacija EDUFONS-a održana je u galeriji Narodne biblioteke, a o celoživotnom učenju govorila je Biljana Banjac iz ovog udruženja.

Govoreći o tome koje su ciljne grupe prema kojima je delatnost EDUFONS-a usmerena, Banjac je rekla: “To su, uglavnom, odrasli, kao i oni koji nisu obuhvaćeni ni obrazovanjem niti su zaposleni niti se edukuju na bilo koji način. Tako da smo mi, u stvari, spremni da oslušnemo šta je to što je na lokalu potrebno, koje strukture tih ljudi koji nisu obuhvaćeni nijednim vidom obrazovanja i da im ponudimo neke ideje kako bi mogli da se uključe u neformalno obrazovanje”. Ona je istakla i da su pored ovih, ciljne grupe i mladi, ali i oni koji su završili određeni stepen formalnog obrazovanja, ali ne mogu da nađu posao ili žele dalje da unaprede svoja znanja i veštine. Kako je rekla Banjac, udruženje organizuje treninge, obuke, seminare i usavršavanja namenjene svima koji imaju potrebu da dalje uče i obrazuju se.

Svi koji su prisustvovali ovoj preznetaciji bili su u prilici da čuju i saznaju nešto više o samo fenomenu celoživotnog obrazovanja, njegovim različitim oblicima, ali i da čuju kakvo je mesto celoživitonog obrazovanja u današnjem društvu i koji su mu dometi i značaj.  

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković