webinfo

A+ A A-

Opština obradovala najugroženije mališane

b_670_377_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_PakticiUgrozeni_2017.jpgOpština Novi Bečej krajem 2017. godine izdvojila je sredstva iz tekuće budžetske rezerve kojima su pribavljeni paketići za 450 mališana koji su na bilo koji način povezani sa korišćenjem usluga Centra za socijalni rad.

O ovome je svojevremeno govorio i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej: “Uspeli smo da iz tekuće budžetske rezerve izdvojimo 450.000 dinara za kupovinu paketića za decu uzrasta do 10 godina koja su na bilo koji način naslonjena na Centar za socijalni rad i koja su u stanju socijalne potrebe. Sva deca, bez diskriminacije, koja imaju ikakvih dodirnih tačaka sa Centrom za socijalni rad treba da dobiju paketić. Ovo nije politika već želja da toj deci obezbedimo barem minut sreće kroz taj slatki paketić koji će donirati opština preko Centra za socijalni rad”.
Podela paketića počela je neposredno pred Novu godinu, a nastavila se i u prvoj nedelje januara, baš u vreme božićnih praznika. U akciju dodele paketića mališanima uključeni su, pored opštine koja je obezbedila sredstva, i Centar za socijalni rad, Turistička organizacija, ali i Mesna zajednica Novi Bečej. Samo u Novom Bečeju podeljeno je nekih 210 paketića, a Miroslav Macura, sekretar saveta mesne zajednice, istakao je značaj ove akcije dodavši: “Pokazali smo da mislimo na sve mališane u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ovoga puta uspeli smo da izmamimo ono najvrednije od dece, a to je osmeh”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković