webinfo

A+ A A-

Crveni krst podelio pakete najugroženijima

b_280_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_CKNB20018paketi.JPGU subotu, 27. januara, osnovna organizacija Crvenog krsta Novi Bečej organizovala je podelu paketa za 80 socijalno ugroženih domaćinstava sa teritorije naseljenog mesta Novi Bečej.

 

Sekretar Crvenog krsta Novi Bečej, Momir Dimitrijević, rekao nam je više o ovoj akciji: “Danas delimo pakete hrane i po deset kilograma brašna socijalno ugroženim koris icima iz Novog Bečeja. Podelićemo 80 paketa. Već smo podelili pakete u Bočaru - 30, Kumanu - 35 i u Novom Miloševu treba još 55 paketa. Ukupno 200 paketa. To je donacija Vlade AP Vojvodine preko Crvenog krsta Vojvodine, tačnije, to je donacija iz pokrajinskih robnih rezervi. To smo dobili krajem prošle godine i ostavili smo podelu tih paketa upravo za ovaj zimski period, kada prođu praznici, ovo će dobro doći našim korisnicima”. Dimitrijević je istakao i da je, pored 225 korisnika narodne kuhinje, podeljeno i 200 paketa hrane i higijene u septembru koji su bili donacija Crvenog krsta Srbije. Time je broj korisnika kojima je Crveni krst Novi Bečej pomogao u periodu od samo nekoliko meseci došao do broja od 625.  On je iskoristio priliku i da pozove sve ljude dobre volje da pomognu i naglasio da su najpotrebniji artikli obuće i odeće za decu, ali i odeća i obuća za odrasle koja je naročito deficitarna u zimskom periodu.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković