webinfo

A+ A A-

Širi se tisko priobalje - bežični internet, video nadzor...

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_PriobialjeNB.jpgMesna zajednica Novi Bečej za ovu godinu ima mnoštvo planova vezanih za uređenje i održavanje obale rečne obale. Jedna od najbitnijih stavki kojima Mesna zajednica namerava da se bavi jeste proširenje upotrebljivog dela priobalja.

Više o tome rekao nam je Miroslav Macura, sekretar saveta mesne zajednice. “Radimo projektno-tehničku dokumentaciju za proširenje priobalja. To znači da ćemo od Manastira prema mlekari da proširimo priobalje. Napravićemo stazu, osvetljenje i napraviti nove priveze i ta mesta će biti rezervisana za splavove. Premestićemo i neke splavove koji su nagomilani tu prema staroj skeli” rekao je Macura istakavši i da je to jedna ozbiljna investicija u vrednosti negde oko 2.5 miliona dinara, ali da je neophodna Novom Bečeju pošto se iz godine u godinu javlja sve više i više plovila od čega je značajan broj iz okolnih mesta.

Osim proširenja priobalja i zamene dotrajalih kanti za smeće, na obali Tise očekuje nas i uređenje splavova za kupače. “Svake godine imamo problema sa tim splavovima, posebno sa merdevinama zbog nekih nesavesnih kupača koji, koristeći svoju silu, oštete splavove. Sva tri splava ćemo krajem marta meseca da izvadimo, peskiramo, saniramo, zavarimo, promenimo daske, prefarbamo i vratimo nazad u vodu da bismo bili sigurni da će trajati bar dve do pet godina” rekao je sekretar. On je dodao i da se već razmišlja o zameni ovih platfomir za kupanje novima, a da, ako se prilika ukaže, jedan novi splav možda vidimo već ove godine.

Kao dodatnu novinu, Macura ističe i širenje mređe bežičnog interneta na kupalište i ponovno uspostavljanje wi fi u parku u centru Novog Bečeja. U planu je, kaže on, i uvođenje video nadzora na priobalju. “Svake godine nam kante završe u Tisi, klupe budu razvaljene, razbijaju se flaše, skače se po plovilima... Tako da ćemo ove godine, najverovatnije, uvesti i video nadzor”. On ističe da je u pitanju pokušaj da se sačuva postavljeni mobilijar budući da je najvećim delom nabavljen sredstvima samodoprinosa koji plaćaju svi građani Novog Bečeja te tako i pripada svima nama.  

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković