webinfo

A+ A A-

Ugovori potpisani - Sokolac pripada opštini

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_SokolacPotpisivanje.JPGU petak, 16. marta, potpisani su ugovori o kupoprodaji upravne zgrade “Sokolca” d.o.o. u stečaju čime se postupak pribavljanja ove zgrade u svojinu opštine Novi Bečej privodi kraju. Zgrada će i formalno pripasti opštini Novi Bečej trenutkom upisa vlasništva u katastru nepokretnosti, ali je današnjim potpisivanjem ugovora najveći deo posla završen.

 

Ugovor je potpisao, u svojstvu prodavca, stečajni upravnik, Radovan Ivetić, koji je ovom prilikom ukazao i na interesantan podatak. Naime, najveći deo novca koji će opština platiti za “Sokolčevu” zgradu vratiće se u budžet Republike Srbije. “Od postignute kupoprodajne cene, nakon odbijenih troškova, celokupna sredstva se uplaćuju Agenciji za osiguranje depozita jer je ona razlučni poverilac na imovini koja je predmet prodaje. Ova agencija to naplaćuje u ime i za račun Republike Srbije. Dakle, gotovo celokupna sredstva se vraćaju u Republiku Srbiju” rekao je Ivetić dodavši i da će se sredstvima stečenim unovčavanjem imovine povezati radni staž svih zaposlenih koji su radili u “Sokolcu”, a potom će, u skladu sa zakonom, biti namireni i drugi poverioci.  

U ime opštine Novi Bečej, ugovore je potpisao Saša Maksimović, predsednik opštine. Komentarišući potpisivanje ugovora, Maksimović je rekao: “Ono što je ključno jeste da će 98% tih sredstava koja će lokalna samouprava uplatiti otići Republici preko Agencije za osiguranje depozita. Druga bitna stvar je što će svi radnici “Sokolca” koji imaju potraživanja kroz svoj staž i neisplaćene zarade dobiti ta sredstva kupovinom zgrade. A, ono što nama predstoji je borba za Dom zdravlja gde nas čekaju ogromni problemi. Uz to traženje investitora i mnoge druge stvari”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković