webinfo

A+ A A-

Dobrovoljo davanje krvi i dalje postiže odlične rezulate

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DavanjkrviNBapril2018.jpgU četvrtak, 12. aprila, u fiskulturnoj sali OŠ “Miloje Čiplić”, organizovana je druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Odziv je kao i uvek bio i više nego korektan. Ovu akciju organizovala je osnovna organizacija Crvenog Krsta Novi Bečej u saradnji sa Zavod za transfuziju krvi iz Novog Sada. Inače, dosadašnje akcije bile su u saradnji sa Opštom bolnicom iz Zrenjanina, a ovo je prvo uključivanje novosadskg transfuziološkog zavoda.

Rudolf Horvat, predsednik osnovne organizacije Crvenog krsta, rekao je o akciji: “Od danas, a mislimo da će i nadalje, transfuzija iz Novog Sad dolaziti. Pripašćemo, definitivno, Novom Sadu. Sledeća akcija biće u četvrtak desetog maja. Danas su muškarci na redu, a maja će biti žene”  

Jedan od redovnih davalaca krvi je i Milenko Garčev koji je, komentarišući svoje motive za to, rekao: “Počeo sam da dajem krv kada sam bio u vojsci. Tada smo prvi put dali krv. Cela motivacija je u tome što smatram da je to humano jer mojih pet ili deset minuta nekome može da znači ceo život

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković