webinfo

A+ A A-

“Noćni vukovi” i “Vološin” odali počast palim herojima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_VenciNBapril2018.jpgU subotu, 21. aprila, pripadnici moto kluba “Noćni vukovi”, moto kluba “Road Runners” iz Novog Bečeja i predstavnici udruženja srpsko-rusko prijateljstva “Vološin” položili su vence na spomenike Aleksandru Beriću i palim pripadnicima Crvene armije, odavši tako počast borcima za slobodu koji su dali živote u odbrani i oslobođenju naše zemlje. Ovo simbolično otvaranje motociklističke sezone u duhu patriotizma imalo je naziv “Godine podviga i slave 1848. - 1918. - 2018.”.

 

Više o svemu ovome rekao nam je Siniša Beljin - Lala iz “Noćnih vukova”: “Mi smo iskoristili ovaj lep dan da u ovoj godini napravimo početno otvaranje moto sezone u druženju sa kako lokalnim klubovima, tako i klubovima iz okruženja. Da simbolično pokrenemo u ovoj godini pobede i slave, da podsetimo na slovenstvo u pravoslavlju i na ove godine 19848., 1918. gde su bile velike pobede i veliki dani za ovaj narod”. On je dodao i da je članstvo u moto klubu za njega jedan poseban način života koji mu pruža slobodu.

Georgije Dujin, predsednik udruženja “Vološin” koje se bavi negovanjem srpsko-ruskog prijateljstva, rekao je da je ova aktivnost samo početak i da se priprema još mnogo raznovrsnih dešavanja. On je iskoristio priliku i da naglasi značaj subotnjeg polaganja venaca: “Ovo je jedan divan povod, divan dan. Godina je obeležavanja velikih pobeda i velike slave, a, istovremeno, i velikih stradanja na koja se treba podsetiti. Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Novog Bečeja pomno prati takve datume i, kad god možemo, učestvujemo i pomognemo da ta manifestacija potvrdi živi odnos srpskog i ruskog naroda”.   

Posle polaganja venaca, okupljeni su posetili i hram Uspenja presvete Bogorodice na Tiskom keju posle čega je organizovano i neformalno druženje.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković