webinfo

A+ A A-

Srednja škola proslavila svoj 56. rođendan

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DanSkoleNB2018b.JPGŠarolikim programom u sredu, 25. aprila, u Domu kulture u Novom Bečeju, Srednja škola obeležila je 56. godina postojanja i rada.

 

Učenici Srednje škole odigrali su niz humorističnih skečeva kojima su prikazali specifičnosti školovanja u eri digitalnih komunikacija i “pametnih” telefona koji često proizvode više problema nego što ih reše. Takođe, srednjoškolci su izveli i pravi splet pesama najrazličitijih žanrova i stilova, ali na vrhunskom nivou koji je pobrao velike simpatije publike. Na koncu priredbe folklorna grupa izvela je splet igara iz Srbije, a ovom prilikom su nagrađani i pohvaljeni najuspešniji učenici kao i profesori koji su ih pripremali za takmičenja. Izuzetno dobro prihvaćene od publike bile su i Vladana Rajkov i Ivana Tortoski koje su recitovale pesme kojima su ostvarile značajne uspehe na smotrama recitatora.

Anita Bojić Perkin, direktor Srednje škole Novi Bečej, rekla je ovom prilikom da se već drugi put, posle pauze od skoro tridesetb_310_224_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DanSkoleNB2018a.JPG godina, obeležava dan škole.
- Velika je čast i zadovoljstvo svima nama da možemo da prikažemo sve naše talente i sva znanja i veštine koje naši učenici poseduju. Ovo je bio jedan kolaž raznih takmičenja, igrokaza i muzičkih izvedbi
”.
Bojić Perkin je istakla i da je program bio bogat, ali da je ove godine bilo malo vremena za pripremu same proslave budući da je prolećni raspust pao upravo u vreme kada je trebalo pripremati svečanost. Ipak, ona je zaključila i da je zadovoljna i ocenila rad učenika i nastavnika kao sjajan.

U okviru programa obeležavanja 56. godina škole, u galeriji Tiske akademije akvarela otvorena je izložba fotografija učenika Srednje škole Novi Bečej, a najuspešniji na konkursu su i nagrađeni. Jelena Pauljev, koordinator konkursa, rekla je da je zadovoljna i da je teško bilo odabrati pobednike.
- Ove godine tema je bila više umetnička nego prošle i mislim da uopšte nije bilo lako. Deca su se potrudila i treba doći i pogledati izložbu. Teško je bilo odabrati pobednike i odabrati selekciju za izložbu. Ove godine je za nijansu manje dece učestvovalo što se nije odrazilo na kvalitet izložbe. Opet imamo jednu lepu i veliku izložbu sa oko devedeset radova dok je preko sto pedeset radova pristiglo na selektiranje”. 

Za trud je nagrađena Jelena Vuksanović, a za talenat je posebno priznanje poneo Dimitrije Sekulić oboje učenici trećeg razreda ekonomske škole. Treće mesto osvojio je razred II-1, konkretno, učenice Teodora Pap, Nina Mošorinski, Anastasija Ićurov i Anita Jakobović. Drugoplasirani su učenici četvrtog razreda gimnazije: Teodora Džigurski, Katarina Ćurčić, Srđan Tot i Daniel Filep. Prvo mesto kao najbolji po mišljenju žirija su osvojili učenice prvog razreda gimnazije Nataša Petrović, Kasija Milošević i Jovana Dragić.   

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković