webinfo

A+ A A-

Još jedan vikend sporta u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_SportNB2018b.JPGU subotu, 16. juna, počeo je još jedan, sad već tradicionalni, vikend sporta koji se održava u Novom Bečeju, a ove godine je okupio oko 1500 učesnika uzrasta osnovne škole, ali i iz predškolskih ustanova.

 

Svečano otvaranje sportskog vikenda počelo je intoniranjem državne himne “Bože, pravde”, nastupom KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, a prisutne je pozdravio Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej. Po završetku ceremonije otvaranja, Svilengaćin je rekao: “Čestitam organizatoru na organizovanju ovakve manifestacije po šesti put, nama je, zaista, lepo. Mi smo grad koji je proslavio Laslo Šuranji, naš paraolimpijac, Zoran Erceg, Zlatko Jovanović, Bojan Matić, Ognjen Đuričin. Imamo neku istoriju i neku tradiciju rada sa klincima, sa mladima iz školskog sporta. Ja njima svima žeim uspeha na takmičenjima i, pošto smo imali pun amfiteatar, mi ne moramo da brinemo za budućnost sporta u Novom Bečeju”.

Otvaranju sportskog vikenda prisustvovao je i Mladen Stojšin, generalni sekretar sportskog saveza Vojvodine, koji je b_180_135_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_SportNB2018a.JPGovom prilikom rekao: “Veliko mi je zadovoljstvo što sportski savez opštine Novi Bečej uz podršku lokalne samouprave organizuje vikend sporta. To je od velikog značaja za sport, kako za opštinu, tako i za svu decu i roditelje čija se deca bave sportom. Bitno nam je da sva deca budu u sportskim klubovima, da se bave nekim sportom. U današnjoj eri informatike, svi su ispred ekrana telefona, televizora... Najbitnije je da se upoznaju sa svim sportovima koji su zastupljeni na lokalu, koji klubovi rade i šta mogu da ponude deci i roditeljima

Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, zahvalio se na podršci lokalnoj samoupravi i mesnoj zajednici, a naročito sportskim klubovima koji su domaćini takmičarima u dvanaest sportkih disciplina.

Posle svečanog otvaranja, počela su sportska takmičenja u širem centru Novog Bečeja. Igrala se odbojka, košarka, takmičilo se u karateu i tekvondou, kao i u fudbalu. Ni predškolci nisu zaboravljeni te je za njih osmišljen program u samom srcu gradskog parka gde su osmišljenje aktivnosti prikladne njihovom uzrastu i predstavljaju neku vrstu pripreme za buduće bavljenje sportom kroz savladavanje svojevsrnih poligona namenjenih razvoju motoričkih sposobnosti kod dece.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković