webinfo

A+ A A-

Nove ideje za novo lice Novog Bečeja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_ArhitekteNB2018.JPGStudenti arhitekture izložili svoje radove u galeriji “Selo”

 

U utorak, 19. juna, otvorena je izložba radova studenata arhitekture novosadskog Fakulteta tehničkih nauka. Radovi koji su izloženi predstavljaju studije prostora i potencijalna idejna rešenja rekonstrukcije Novog Bečeja, keja i tiskog priobalja kojim bi se stvorila jedinstvena prostorno-urbanistička celina u Novom Bečeju.

Kako kaže Darko Reba, direktor departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, podseća da je Fakultet sarađivao sa mnogim naseljima u Vojvodini, ali da je najviše sarađivano, upravo, sa opštinom Novi Bečej. “Studenti su dali neka svoja viđenja kako oni razmišljaju o prostoru, šta bi u njemu moglo da se dešava, šta bi moglo da se izgradi, šta bi moglo da se promeni, čak i o nekoj rekonfiguraciji terena izvođenjem nekih vodenih površina koje bi imale neke posebne, drugačije tretmane u odnosu na samu reku. U radovima možemo videti različite pristupe. Na koji način mladi ljudi vide šta bi u tim prostorima trebalo da se dešava” rekao je Reba. On je naglasio da ovo nisu projekti, već istraživanja prostora koja bi trebalo da pomognu ljudima koji se bave urbanističkim projektima.

Helena Kukaras, studentkinja master studija, jedna je od osoba koje su predstavile svoje idejno rešenje koja je istakla da se trudila da iskoristi potencijal Žitnog magacina kao dela prostorne celine. “Trudili smo se da iskoristimo Žitni magacin, značajan istorijski objekat, da upotpunimo njegovu namenu, da kreiramo jednu mlinarsku školu koja bi stavila Novi Bečej na evropsku mapu u smislu napredovanja grada i razvijanja jedne nove škole koja ne postoji u Srbiji” rekla je mlada studentkinja dodavši i da su ovakva iskustva veoma značajna studentima i da je bilo zadovoljstvo sarađivati sa kolegama iz Novog Bečeja.  

Izložba je otvorena do 29. juna.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković