webinfo

A+ A A-

Počeo upis u Srednju školu Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_UpisSrednjaNB2018.JPGU ponedeljak, 9. jula, počeo je prvi upisni krug u Srednjoj školi Novi Bečej.

 

Pored klasičnog opšteg smera gimnazije, Srednja škola Novi Bečej ove godine nudi mogućnost upisa smerova tehničara mehatornike, trgovca, ali i automehaničara i mehaničara poljoprivredne mehanizacije.

Više o ovogodišnjem upisu rekla nam je Jelena Marinkov, psiholog u Srednjoj školi Novi Bečej. “Deca se najviše opredeljuju za gimnaziju. Upisaćemo mehatroničare i automehaničare, odnosno, mehaničare poljoprivredne mehanizacije. Za trgovce je bilo malo manje interesovanje tako da ćemo čekati drugi krug. Drugi krug je sad u petak, a treći u avgustu za one koji su ostali neraspoređeni. Ima 24 gimnazijalaca, za sada, videćemo kako će biti od septembra” rekla je Marinkov istakavši i da je u pitanju reformisana gimnazija koja, po novom planu, ima četiri izborna predmeta od kojih učenici biraju dva koja će slušati tokom srednjoškolskih dana.

Ipak, preduslov da se organizuje nastava iz određenog izbornog predmeta je da ga odabere, barem, petnaest učenika što znači da će, u praksi, učenici biti raspoređivani na one predmete koje odabere većina njihovih drugova iz klupa. Izborni predmeti u igri su: jezik, mediji i kultura; obrazovanje za održivi razvoj; primenjene nauke; umetnost i dizajn.

Jedna od učenica koje su se danas upisale u školu je i Emilija Stepančev iz Novog Bečeja koja kaže da je odabrala gimnaziju u Novom Bečeju jer je interesuje mnogo stvari, a gimnazija pruža najveću širinu i mogućnost izbora. “Čula sam da je dobra škola, sad ne znam, videćemo. Nadam se da će biti dobra. Ja sam se dvoumila između gimnazija i u drugim gradovima i naše, ali, mislim da mi je bolje u našoj jer, ipak, tu sam, a i čula sam od drugara iz ove škole da su dobri nastavnici i da se zalažu za učenike” rekla je Stepančev.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković