webinfo

A+ A A-

Vladimir Batez ponovo posetio Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_BatezNB2018.JPGPokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez, u utorak, 10. jula, posetio je opštinu Novi Bečej.

Tokom radnog sastanka sa čelnim ljudima lokalne samouprave, reči je, ponajviše, bilo o sportskoj infrastrukturi i pripremama za Radničku olimpijadu koja će se naredne godine održati upravo u Novom Bečeju. O svemu tome, sekretar Batez je rekao: “Razlog posete je obilazak sportske infrastrukture i razgovor sa predsednikom opštine u smislu Radničke olimpijade koja dolazi sledeće godine i plana za sanaciju, adaptaciju, opremanje, rekonstrukciju sportskih terena. Mi ćemo obići neke sportske terene i videti da li pokrajinski sekretarijat i u kojoj meri može da podrži opštinu Novi Bečej da na konkursu koji je raspisao Sekretarijat dobije podršku za sanaciju određenih sportskih terena”. Ipak, obilazak sportskih terena nije jedini povod posete Vladimira Bateza Novom Bečeju, već saradnja ima još jednu dimenziju. “Pokrajinski sekretarijat podržao je jedan projekat sportskog saveza opštine Novi Bečej gde će se kupiti i određena oprema koja je u funkciji bavljenja dece sportom. Naravno, sa opštinom Novi Bečej imamo dobru saradnju i jedan partnerski odnos i, što se sporta tiče, uvek ima jako mnogo tema” rekao je pokrajinski sekretar.

I Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, zadovoljan je posetom pokrajinskog sekretara. “Tema je obilazak sportske infrastrukture da vidimo koliko tu može sekretarijat izdvojiti, koliko će moći lokalna samouprava za rekonstrukciju terena koji su u dosta trošnom stanju, zatim, imamo objekte koji su u dosta lošem stanju poput OŠ “Miloje Čiplić”, ali i sportski tereni čija nas rekonstrukcija očekuje tokom ove godine i početkom sledeće godine, jer nas čeka jedna lepa manifestacija, a to su Radničke sportske igre 2019. godine koje se održavaju u Bečeju i Novom Bečeju. Zaista sam zahvalan gospodinu Batezu ne samo na poseti, već i na podršci koju je do sada pružio, kako opštini Novi Bečej, tako i Sportskom savezu opštine” rekao je prvi čovek opštine Novi Bečej.

 

USKORO RASPLET U VEZI SA KUGLANOM?

Ovom prilikom, predsednik opštine Novi Bečej osvrnuo se i na skorašnje tekstove u medijima, a u kojima se govori o problemima vezanim za kuglanu u Novom Bečeju (npr. Večernje Novosti 25. jun 2018, Zrenjaninski 20. jun 2018.) rekavši: “Pročitao sam te napise u medijima u vezi sa kuglanom u Novom Bečeju i želeo bih da postavim pitanje, najpre, novinarima, da se malo pozabave istraživačkim novinarstvom, kako je to u prethodnoj administraciji javna nabavka za kuglanu bila 9 miliona i 800 hiljada dinara plus pdv, a u sadašnjoj administraciji, po raspisivanju javne nabavke je 6 miliona dinara plus pdv? Kud se dade onih četiri miliona dinara razlike? To je prvo pitanje, a propo onih političko-birokratskih malverzacija o kojima je pisano po novinama”.

Ipak, čini se da bi rasplet trenutne situacije mogao da se desi uskoro, a u susret Radničkoj olimpijadi. “Imam zaista tu nesreću da godinu i po dana ne možemo da sprovedemo javnu nabavku jer se još uvek nalazi u Republičkoj komisiji za zaštitu ponuđača, s obzirom na to da se prvoplasnirani i drugoplasirani na javnoj nabavci večito međusobno prepucavaju neadekvatnom dokumentacijom. Iskreno se nadam da ćemo u narednih par nedelja dobiti odgovor od Republičke komisije za zaštitu ponuđača i da će taj posao biti priveden kraju, odnosno da će se nabaviti oprema, instalirati i da će Kuglaški klub konačno dobiti ono što treba da ima, a to je savremenu, dobru, po evropskim i svetskim standardima, kuglanu” zaključio je Maksimović.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković