webinfo

A+ A A-

Predsednik skupštine ugostio najbolje mlade vatrogasce

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_MaliVatrogasciNB2018b.JPGU Zaječaru je 7. i 8. jula održano državno vatrogasno takmičenje na kom je Dobrovoljno vatrogasno društvo Novo Miloševo učestvovalo sa dve ekipe i to muškom ekipom pionira uzrasta od 6 do 11 godina i ženskom ekipom istog uzrasta. Dečaci su osvojili prvo mesto u svojoj kategoriji, dok su devojčice bile petoplasirane.

 

Povodom ovih zavidnih uspeha, Mirjan Jakšić, predsednik skupštine opštine Novi Bečej, primio je u opštini male vatrogasce i njihove trenere i čestitao im na uspehu. Govoreći o izvrsnom plasmanu obe ekipe, Jakšić je rekao: “Osetio sam potrebu da im se zahvalim na jedan skroman način. Dobrovoljno vatrogasno društvo postoji 129 godina, jedno je od najstarijih u Vojvodini, a, jedno od najboljih u Vojvodini. Sad smo dokazali i da pioniri idu stopama ovih starijih. Imamo naslednike i kroz deset ili petnaest godina DVD Novo Miloševo biće oslonac celom selu, čak i Bočaru, pošto i Bočar držimo, ali, i celoj opštini”. On je istakao i to da su ekipe mladih vatrogasaca na najbolji mogući način pronele ime opštine Novi Bečej, ali, i Novog Miloševa kroz celu Srbiju. “Lokalna samouprava podržala je ekipe i u opremi i platili smo i autobus. Ne mogu da se zahvalim opštini jer sam i ja učestvovao u tome, ali, iako, uvek fali para, sad smo videli da smo uložili u pravu stvar” zaključio je Jakšić.

Zadovoljan postignutim rezulatima je i Dragan Kucalović, predsednik dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Miloševo, koji je ukazao na to da je Srednjebanatski okrug učestvovao sa četiri ekipe od kojih su dve iz Novog Miloševa. “Mislim da smo dostojanstveno prezentovali i naše naseljeno mesto i novobečejsku opštinu. Dosta je truda i rada uloženo. Moram napomenuti i da je sav ovaj rad i trud i mene i naših trenera volonterski. Godinama učestvujemo na takmičenjima što na opštinskim, što na regionilanim, na Kupu Vojvodine i na državnom. Do sada, najveći uspeh bio je na četvrtom državnom takmičenju koje je bilo održano u Zrenjaninu, sa juniorskom ekipom bili smo drugi. Pre toga smo na državnom takmičenju u Pančevu bili treći. Mislim da je lep uspeh tri puta učestvovati na državnom prvenstvu i sva tri puta doneti medalje i pehare. Za sad, ovo je najbolje, a, mislim da ćemo nastaviti sa ovakvim radom i u narednom periodu” rekao je Kucalović. On je još jednom podsetio na to da je DVD Novo Miloševo osnovano 1889. godine i da naredne godine obeležava 130 godina postojanja što ga čini jednim od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Banatu i Vojvodini. Što se tiče daljeg angažmana, on je najavio da se ekipe mladih vatrogasaca pripremaju za Kup Vojvodine na kojem se, takođe, nadaju dobrim uspesima.              

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković