webinfo

A+ A A-

Miloševčani se odazvali pozivu humanosti

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KrvMilosevo2018.jpegU sredu, 25. jula, u osnovnoj školi “Dr Đorđe Joanović” u Novom Miloševu održana je druga redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi koju sprovode osnovna organizacija Crvenog krsta Novo Miloševo i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine iz Novog Sada.

Kao i obično, Miloševčani su se i ovog puta pokazali kao humani, te se pozivu da daju krv odazvalo 79 meštana Novog Miloševa, od čega je samo 7 odbijeno, dok su preostalih 72 uspešno donirali krv.

Predsednik mesne organizacije Crvenog krsta u Novom Miloševu, Grujica Golušin, rekao je da je zadovoljan odzivom i podsetio na činjenicu da je Novo Miloševo poznato po velikom broju davalaca i humanosti koju meštani pokazuju. I predstavnici Zavoda za transfuziju potvrdili su da je odziv dobar i da su zadovoljni, a sledeća redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Miloševu biće organizovana oktobra.

Da se podsetimo, na nedavno održanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi u Novom Bečeju, predstavnici Crvenog krsta i zavoda za transfuziju apelovali su na sve građane koji su u mogućnosti da daju krv budući da postoji manjak zaliha krvi, pa će zbog toga, u Novom Bečeju biti organzovana vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi 29. avgusta od 17 do 19 časova.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković