webinfo

A+ A A-

Završen drugi “Basket friends” kamp

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_BasketTurnirNB2018Kraj.JPGKošarkaški kamp namenjen najmlađima, “Basket friends”, koji se u protekle tri nedelje održavao u Novom Bečeju, završen je poslednjim timskim aktivnostima u nedelju, 29. jula.

 

Zadovoljan postignutim je i Zlatko Jovanović, glavni organizator kampa, naš proslavljeni košarkaš. “Generalno, prezadovoljan sam. U drugoj godini kampa imali smo oko 290, 300 klinaca što sa strane, što ovih naših domaćih, što iz okoline Novog Bečeja. Bilo je odlično, svi su trenirali, svi su bili zdravi, nismo imali nikakvih problema. Klinci su se družili, imamo neka nova prijateljstva i drugarstva i to je ono što mene čini najsrećnijim” rekao je Jovanović ukazavši i na to da na početku smene uvek bude malo teže jer deci treba vremena da se naviknu na disciplinu, ali, da ovako izgrađene radne navike mnogo doprinose i u drugim aspektima života. Kako kaže, on i ne razmišlja u drugom smeru sem u smeru nastavka kampa i naredne godine. “Nov je ovo kamp, sve je ovo novo. Za mene nije, ja znam šta hoću, ali, treba strpljenja, treba vremena. Moramo da rastemo iz godine u godinu. Nadam se da ćemo i sledeće godine imati noviteta i da ćemo svi zajedno da napravimo nešto bolje i, sigurno, budemo još masovniji” kazao je Zlatko Jovanović.    

Ovogodišnji kamp imao je podršku i mesne zajednice Novi Bečej, ali, i opštine Novi Bečej. Organizatorima je na uspešno organizovanom kampu čestitao Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej: “Odlična energija, odlična ideja. Imali smo tri nedelje pun grad mladih ljudi. Kao lokalna samouprava, naš zadatak je da tu energiju i taj entuzijazam ispratimo. Ovi tereni su renovirani. Mi, zaista, želimo da ko god ima dobru ideju, čime god da se bavi, da pokušamo da stvorimo uslove da oni i uspeju u svojim namerama”, dok je Novica Blažin, član saveta mesne zajednice, istakao je da su sredstva za uređenje terena na kojim se održava kamp isplanirana još krajem prethodne godine, ali, i da to nije jedini povod za uređenje terena. “Imamo sad tri terena, bez obzira na sam košarkaški kamp. On je, možda, bio inicijalna kapisla da se ovo ubrza i da ovaj prostor izgleda ovako kako danas izgleda i trebaće nam i sledeće godine za radničku Olimpijadu. Što se tiče samog kampa, mogao bih reći svoje mišljenje, ali, mislim, da su deca najkompetentnija po tom pitanju. Ako su oni zadovoljni, znači da je “Basket friends” uspeo u svojoj nameri da deci pruži, pre svega, kvalitetnu košarkašku obuku” rekao je Blažin.  

Kamp je u poslednjoj smeni posetio i košarkaš Nikola Gaćeša koji je za ovogodišnji kamp imao samo reči hvale. “Velika je stvar i za ovu opštinu i za ovu decu ovde. Ne samo sa košarkaške strane, već, mogu da upoznaju i nove dečake i devojčice iz drugih zemalja koji prićaju drugi jezik, druga kultura i to je jedno sveukupno iskustvo koje njima sigurno znači i pomaže u svemu tome da se približe košarci, da se približe druženju i to je to” rekao je Gaćeša istakavši i da su ovakva dešavanja od velikog značaja za formiranje mladih košarkaša i košarkašica i da je sasvim izvesno da će i iz ovog kampa poniknuti neki budući asovi.         

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković