webinfo

A+ A A-

Još jedan poziv za dodelu sredstava udruženjima osoba sa invaliditetom

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_OpstinaNB2.jpgOpština Novi Bečej objavila je drugi javni poziv udruženjima osoba sa invaliditetom za dodelu novčanih sredstava.

 

Naime, konkurs za raspodelu sredstava u iznosu od 800.000 dinara bio je raspisan krajem juna, a 9. avgusta predsednik opštine potpisao je odluku kojom se raspoređuje 250.000 dinara Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih Zrenjanin i 104.500 Udruženju osoba sa invaliditetom opštine Novi Bečej, cerebralne i dečije paralize za programe sa kojima su konkurisali. Budući da je neopredeljeno preostalo još 445.500 dinara, opština je raspisala konkurs za drugi krug dodele sredstava.

Da bi udruženje moglo da konkuriše potrebno je da je upisano u registar duže od dve godine i da ispunjava uslove iz Odluke o merama za podsticanje ravnopravnosti osoba sa invaliditetom u Opštini Novi Bečej. Dalje, neophodno je da udruženje ima najmanje polovinu članova koji su osobe sa invaliditetom, da su barem tri člana udruženja osobe sa invaliditetom sa teritorije opštine Novi Bečej, da se u programu naročito ističe: posvećenost socijalnoj i društvenoj pripremi mladih za dalji život, pružanje pomoći starijim licima uključujući i smeštaj u domove, pružanje pomoći deci u inkluzovnom obrazovanju, pomoć kod nabavke neophodnih pomagala i pružanje materijalne pomoći najugroženijim članovima, kao i da udruženje ima ostvarene rezultate iz prethodnih godina.

Prijave na Konkurs sa kompletnom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj koverti preporučenom pošiljkom na adresu: Opština Novi Bečej, Žarka Zrenjanina 8, 23272 Novi Bečej ili lično u prijemnoj kancelariji opštine Novi Bečej (kancelarija broj 16).

Na koverti obavezno naznačiti puno ime i adresu pošiljaoca, navesti „KONKURS ZA - izbor programa za dodelu sredstava za finansiranje programa udruženja osoba sa invaliditetom iz budžeta opštine Novi Bečej – NE OTVARATI“.

Prijave se podnose od ponedeljka 20.08.2018. godine do ponedeljka 17.09.2018. godine.

Javni poziv i svi potrebni obrasci mogu se preuzeti OVDE

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković