webinfo

A+ A A-

Sitno brojanje do Poljo-festa!

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_Poljofest2018.jpgU petak, 24. avgusta, u 15 časova, počinje 6. Gospojinski Poljo-fest, najznačajnija podmanifestacija Velikogospojinskih dana u Novom Bečeju. Poljofest će trajati do nedelje, 26. avgusta i u sebi obuhvatiti veliki broj zanimljivih sadržaja za sve posetioce.

 

Otvaranju ovogodišnjeg Poljo-festa prisustvovaće Vladislav Krsmanović, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Žarko Rada, direktor uprave za agrarna plaćanja, Jelena Nestorov Bizonj iz Zadružnog saveza Vojvodine i Milica Grbić, poljoprivredni proizvođač iz Bečeja, a, odmah po svečanom otvaranju sledi i panel diskusija “Mladi poljoprivrednici - najveća šansa srpskog agrara”

Tokom sva tri dana biće organizovana takmičenja u veštini upravljanja traktorom i prezentacija poljoprivredne mehanizacije, a, poseban kuriozitet ove godine biće i takmičenje u jahanju mehaničkog bika za čijeg pobednika su predviđene vredne nagrade. Više o ovome rekao je Matija Kovač, član organizacionog odbora Poljo-festa, koji je ukazao da je ideja vodilja ove godine bila podizanje raznovrsnosti sadržaja na Poljo-festu: “Ne želimo da budemo monotoni i dosadni posetiocima i već posle pet godina uvodimo značajne promene koje idu ka tome da se ljudi više zabavljaju, da više vremena provode na Poljo-festu. Zato smo uveli novine kao što je takmičenje u jahanju mehaničkog bika, a glavne nagrade su dvobrazni plug za muškarce i mobilni telefon marke Samsung za devojke. Dakle, ovo takmičenje nije vezano isključivo za poljoprivrednike, već za sve posetioce Gospojine. Za one najveštije poljoprivrednike tu je i takmičenje u veštini upravljanja traktorom, gde je prva nagrada 55 litara motornog ulja, dakle, jedna bačva, a spremili smo vredne nagrade i za drugo i treće mesto. Od ove godine imamo i prikaz poljoprivredne mehanizacije u radu, zato pozivam sve i sve one koje zanima dobra zabava da dođu, da nam se pridruže i da vide kako i poljoprivreda može da bude i zabavna i vesela”

Uz sve ovo, u subotu, 25. avgusta, biće organizovana izložba krupne i sitne stoke i sitnih životinja, kao i stručno predavanje Poljoprivredne stručne službe “Zrenjanin”.

Ove godine, zlatni sponzor Poljo-festa je Agroteh čiji predstavnici će biti prisutni na samoj manifestaciji i pomoći zainteresovanim posetiocima u odabiru poljoprivrednih mašina.

 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković