webinfo

A+ A A-

Sigurna sportska budućnost FK “Jedinstvo”

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_JedinstvoStadion.jpgFudbalski klub “Jedinstvo” je klub sa dugom sportskom tradicijom koja je obeležila sportski život Novog Bečeja, ali i šire, koji je u poslednjih nekoliko decenija beležio i neka velika dostignuća, ali se i suočavao sa ozbiljnim problemima. Ipak, izvesno je da pred novobečejskim klubom tek stoje neki novi uspesi o čemu najbolje svedoči nedavna utakmica protiv “Radničkog” iz Kovina koji su naši momci savladali sa spektakularnih 8:0 (pet golova postigao je samo Nikola Peruničić jedan od najboljih ofanzivaca vojvođanske lige “Istok”).

 

Ipak, bez podmlađivanja nema ni budućnosti, te se tako u FK “Jedinstvo” trude da obezbede kontinuitet uspeha kroz rad sa pionirima. Više o tome rekao nam je Marko Matić, trener pionira FK “Jedinstvo”. On je istakao da mlade fudbalere trenira tek nekih mesec dana, ali, i da je zadovoljan svojim momcima. “Najviše bih želeo da pokažem ljudima u Novom Bečeju da ovde, ipak, mladi postoje. Ja imam skoro trideset klinaca koji treniraju kod mene i koji da napreduju i idu ka daljem, ka boljem što mi je veoma drago. Uglavnom smo imali problem sa pionirima i kadetima jer uvek ih je bilo malo. Sad kada pogledam, ja imam trideset klinaca, raspolažem sa dosta igrača i to je jedan uspeh za ovu varoš i za ovo vreme pošto je svuda problem sa brojem igrača koji igraju” rekao je Matić. Kako kaže, najvećim delom je to uzrast 2005., 2006 i 2007. godište dok ima i mlađih koji su u drugim selekcijama: “Oni se takmiče u zrenjaninskoj ligi “Sever”. Tu ima petnaest ekipa. To su, uglavnom, ekipe u okolini Zrenjanina i Kikinde i Novog Bečeja. Danas (29. avgust) smo igrali utakmicu protiv “2. Oktobra” iz Kumana. Nažalost, izgubili smo 6:3, ali, bila je borba i ja sam igrom, donekle, zadovoljan. Ipak su to klinci i treba još mnogo stvari da nauče”. Trener Matić je naglasio i da se mnogo radi na negovanju sportskog duha i dobrog ponašanja na terenu što je, kako ocenjuje, ključno u ovom uzrastu.

Pred njegovim timom su utakmice u Novim Kozarcima i gostovanje ekipe iz Banatskog Velikog Sela. Matić je iskoristio priliku i da pozove sve ljubitelje sporta da prisustvuju utakmicama na stadionu kraj Tise i tako pruže podršku nekim budućim asovima poput Bojana Matića i Nikole Peruničića.     

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković