webinfo

A+ A A-

U Novom Bečeju održan kup u kung fu wushu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KungFuNB2018.jpgU subotu, 8. septembra, u sportsko-rekreativnom centru “Jedinstvo” u Novom Bečeju održan je četrnaesti evropski kup u kung fu wushu koji organizuju kung fu wushu klub “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i Kung fu wushu savez Srbije.

 

Radenko Tadić, predsednik kung fu wushu saveza Srbije, istakao je da je ovo tradicionalno takmičenje koje okuplja veliki broj takmičara iz više zemalja. “Imamo sto pedeset takmičara u sande borbama i pedeset takmičara u tauvu formama iz osam zemalja. Ovo je tradicionalni turnir, tradicionalno je dobra energija, dobri mečevi i svake godine je sve bolje i bolje, svi rade na tome. Mi smo sa dvanaest takmičara zastupljeni. Nadamo se dobrim uspesima, mada, ja sam već naglsio, najveći je uspeh što su deca uzela učešće u samoj organizaciji. Nisu samo sportski rezultati bitni, nego i deca sazrevaju na taj način i odgovornost i sve. Za ubuduće, rezultati moraju biti, bar, na nivou dosadašnjih. Mogu da budem zadovoljan i u ime kluba “Jedinstvo” i u ime saveza što je Novi Bečej dobio borilište gde su mlađi uzrasti. Danas je stigao novi tatami i na tome bih se zahvalio našem predsedniku opštine što se potrudio da od pokrajinskog sekretarijata za sport izdejstvuje ovakav vid opreme koji je neophodan za naše klubove, a imamo dosta dobrih klubova borilačkih sportova u Novom Bečeju”. Tadić je istakao i da je bavljenje ovim sportovima od velikog značaja za zdravlje i pravilan razvoj omladine, ali i jačanje sportskog duha.

Na kupu je učestvovao i Siniša Vukosavljević iz tai chi wushu kluba “Huakang” iz Beograda. Kako kaže, tai chi chuan je veština stara nekoliko hiljada godina nastala u Kini, a učila se vekovima kroz porodice. Kako ističe, ova veština se koristi i u borilačke svrhe, ali u zdravstvene. Vukosavljević se, inače, plasirao i na svetsko takmičenje u kineskim borilačkim veštinama. “Krajem septembra treba da putujem za Bugarsku. Biće svetsko prvenstvo u wushu, kineskim borilačkim veštinama, između ostalog i u tai chi” kazao je Vukosavljević naglasivši i da za tai chi nema gornje starosne granice, da je to veština kojom se mogu baviti svi od sasvim male dece do starijih osoba, a da u sebi sadrži i određene elemente meditacije.                    

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković