webinfo

A+ A A-

Održan Kup Vojvodine u Novom Bečeju

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_KupVNB2018.jpgU nedelju, 9. septembra, održan je kup Vojvodine u Novom Bečeju kao vid kvalifikacija za radničke olimpijske igre koje 2019. godine zajedno organizuju Novi Bečej i Bečej.

 

Ranko Janjić, direktor SRC “Jedinstvo” i jedan od organizatora Kupa, zadovoljan je što se kup održava u Novom Bečeju. “Danas imamo lepu sliku u Novom Bečeju, nastavak olimpijskog ciklusa. Imamo Kup Vojvodine u dve sportske discipline: u srednjem fudbalu i u bič voleju. U srednjem fudbalu se odazvalo pet ekipa, u bič voleju šest u ženskoj konkurenciji, šest u muškoj i pet mešovito. Fudbal se igra na gradskom stadionu, a bič volej na gradskom stadionu u dve konkurencije, a mešovito je na obali Tise” rekao je Janjić ovom prilikom, dok je predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, podsetio da se opština ozbiljno priprema za narednu godinu: “Novi Bečej je domaćin Radničke sportske olimpijade 2019. godine i ozbiljno se priprema za to. Uvek smo bili dobri domaćini i bićemo 2019. godine. Svaki put sebi zacrtamo neku novu lestvicu. Verujem da ćemo je dostići. A za sve one koji će doći i biti naši gosti: dobrodošli u Novi Bečej”   

Otvaranju Kupa Vojvodine prisustvovao je i Branko Vujović, predsednik Saveza sport za Sve, koji je pohvalio pripremnu fazu olimpijade koja podrazumeva rešavanje mnogih organizacionih, ali infrastrukturnih pitanja neophodinih da bi se 2019. uspešno održalo sportsko takmičenje. “Radnička olimpijada koja će biti sledeće godine u jednom velikom segmentu govori o jedinstvu svih nivoa vlasti i o tome kako i na koji način treba organizovati velike manifestacije. Takođe, ono što je bitno reći, danas imamo Kup Vojvodine kao kvalifikacije, puno zaposlenih, puno radnika. Preko šezdeset kompanija je uključeno u sistem radničkog sporta, imamo sedam regionalnih društava i veoma je važno istaći da Radnička sportska olimpijada kao jedan od najznačajnijih vojvođanskih sportskih brendova svojim dvanaestim ciklusom, jednim velikim istorijskim vremenom od osnivanja govori u prilog tome da moramo i u narednom vremenu razmišljati na taj način jer sportska rekreacija, briga o zaposlenima govori o uređenju čitavog sistema i društva” rekao je Vujović istakavši i da je značaj radničkog sporta ogroman, pre svega, u oblasti preventive oboljenja.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković