webinfo

A+ A A-

Đačka pijaca okupila i decu i roditelje

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_DjackaPijacaNB2018.jpgU subotu, 15. septembra, na novobečejskoj pijaci održana je Đačka pijaca koju je i ove godine organizovala osnovna škola “Miloje Čiplić”.

Šarolika ponuda najraznovrsnije robe koju su učenici mlađih odeljenja ove škole (od prvog do četvrtog razreda) izneli na tezge privukla je mnogo pažnje njihovih vršnjaka, ali i pružila odličnu priliku za druženje deci i roditeljima kao i priliku za smanjenje jaza između generacija. Da ovakve aktivnosti imaju odličan odziv među našim sugrađanima najbolje svedoči veliki broj posetilaca i kupaca koje je privuklo ovo neobično dešavanje.   

Zora Rakić, direktor osnovne škole “Miloje Čiplić”, istakla je da je ovo tradicionalna aktivnosti učenika ove škole: “Tradicionalno je da đaci od prvog do četvrtog razreda naprave svoju, đačku pijacu na prostoru gradske pijace. To je tradicija koja se dobro pokazala i ono što je dobro ne treba menjati. Izlažu robu sve više u vidu slatkiša i slanih kolača, a nešto manje, igračaka, knjiga, odeće, obuće. Nemamo ograničenje šta sve potpada pod robu koju oni mogu da prodaju. Jako su srećni zato što svojim radom zarade neki džeparac i to je jedna životna lekcija da se novac teško zaradi, a samo u jednom trenutku se to sve potroši”. Ona je dodala i da ovo nije jedina radna subota, već da će tokom godine biti još jedna, 13. aprila kada će biti organizovan probni završni ispit za učenike osmih razreda.

Ipak, ono što ovu izdvaja jeste što dok učenici mlađih razreda trguju na đačkoj pijaci, učenici od petog do osmog razreda idu u posetu muzeju “Glavaševa kuća”. Budući da je u subotu bio nacionalni dan pešačenja i poseta muzeju je organizovana u tom duhu te su učenici prošetali od osnovne škole “Miloje Čiplić” do muzeja “Glavaševa kuća”. ”Oni su se skupili u školskom dvorištu i sa svojim odeljenskim starešinama će prepešačiti put do muzeja “Glavaševa kuća” gde će pogledati eksponate, čuti priče o Glavašu, njegovom dobrotvornom radu i životu, uopšte” objašnjava Rakić.     


Interesantno je i da su subotnje aktivnosti plod kompromisa između nastavnika učenika škole. “Napravljen je kompromis. Mi smo na nečemu insistirali, a to je bilo to pešačenje, a, onda, đaci su predlagali šta bi to moglo biti, pa, je tu postignut dogovor da to bude poseta muzeju. Malo sportsko-kulturne aktivnosti za učenike od petog do osmog razreda” rekla je Zora Rakić.  

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković