webinfo

A+ A A-

I ove godine paketi za najugroženije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_CrveniKrstPaketi2018NB.jpgU ponedeljak, 24. septembra, u prostorijama Crvenog krsta u Novom Bečeju, organizovana je akcija deljenja paketa pomoći socijalno ugroženim građanima naše opštine čime je nastavljena višegodišnja tradicija pomaganja najugroženijima.

 

U pitanju su paketi hrane, sredstva za higijenu i po jedan džak od 10kg brašna koji su dobijeni od Crvenog krsta Srbije kao pomoć za socijalno ugrožene građane opštine Novi Bečej. Prema planu raspodele predviđeno je da se osamdeset paketa podeli u samom Novom Bečeju, trideset u Bočaru, četrdest u Kumanu i pedeset u Novom Miloševu putem osnovnih organzicija Crvenog krsta u tim naseljenim mestima. Raspodela paketa počela je u ponedeljak u Novom Bečeju i Bočaru, dok će u narednom periodu biti obavljena i u Novom Miloševu i Kumanu.

Kako nam kažu u osnovnoj organizaciji Crvenog krsta u Novom Bečeju, spiskovi za podelu pomoći formirani su u saradnji sa Centrom za socijalni rad i mesnim zajednicama dok je jedan od kriterijuma bio i da lica ne budu korisnici narodne kuhinje budući da već prvog oktobra, u svim naseljenim mestima, startuju sa radom narodne kuhinje.

Osim ovih aktivnosti, 11. oktobra predviđena je i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Novom Bečeju, poslednja za ovu godinu.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković