webinfo

A+ A A-

“Medeni sokak” i ove godine uspešan

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_MedeniSokak.jpgJesenja manifestacija “Medeni sokak” koju organizuje društvo pčelara Novi Bečej ove godine je održana u subotu, 29. septembra, na platou ispred Srednje škole u Novom Bečeju. I ovog septembra, veći broj pčelara i pčelarskih društava okupio se i predstavio svoje proizvode Novobečejcima, dodavši još jednu, medenu, notu novobečejskoj jeseni.

 

Ivica Stojšin, predsednik Društva pčelara Novi Bečej, istakao je da je zadovoljan ovogodišnjom manifestacijom: “Društvo pčelara Novi Bečej organizovalo je drugu pčelarsku manifestaciju pod nazivom “Medeni sokak”. S obzirom na to da smo prošle godine imali samo tri izlagača, ove godine je posećenost mnogo veća. Cilj je bio da se animiraju naši pčelari i članovi našeg društva da počnu da tegliraju med i da kreću sa prodajom svog meda kako bi ih naši građani prepoznali i znali da imaju pčelarske proizvode”. On je dodao i da je organizaciju ove godine podržao pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opština Novi Bečej, kao i mesna zajednica Novi Bečej, a, posebno se zahvalio pekarama “Vranjevo”, “Sloga” i “Evropa” koje su obezbedile doručak za sve učesnike.  Posebnu dimenziju celom događaju dao je KUD “Bećarac” čiji poletarci su izveli splet igara iz Banata i učenici osnovne škole koji su darivali manifestaciju svojim likovnim radovima.

Jedan od učenika bio je i Milan Popov, predsednik udruženja “Rusanda” iz Melenaca, koji je rekao da je prvi put u Novom Bečeju, ali da očekuje da će ova manifestacija rasti u budućnosti. Govoreći o aktivnostima svog udruženja, on je rekao: “Mi smo veoma angažovani. Naše udruženje doniralo je pčele manastiru Visoki Dečani. Sad smo organizovali da sva udruženja sa teritorije grada Zrenjanina, ima ih pet, da svako udruženje donira po dve košnice manastiru svetog Jovana u Zrenjaninu. Sledeće nedelje, u okviru dečije nedelje, organizujemo u osnovnoj školi medni doručak za prvi i drugi razred, jednu radionicu. Nosimo košnicu, pričamo deci o pčelama, o medu, o prirodu, da sačuvaju pčelu, da sačuvaju prirodu. Eto, to su naše aktivnosti”. Kako kaže, melenačko udruženje je malo, ali, sa velikim srcem. On je iskoristio priliku i da podseti da je med ovog udruženja davan na analizu na novosadskom sajmu i da je osvojio dve srebrne i jednu zlatnu medalju kao šampion kvaliteta u klasi suncokretovog meda.     

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab

SERVISNE

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković