webinfo

A+ A A-

Dečija nedelja u znaku razmene između dve osnovne škole; predstava za najmlađe

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_decijanedelja2.jpgU utorak, 2. oktobra, u fiskulturnoj sali OŠ “Miloje Čiplić” održana je predstava “Crvenkapa” u izvođenju pozorišta za decu “Teatrilo” iz Novog Sada.

Ovaj neobični osvrt na čuvenu bajku poklon je Narodne biblioteke Novi Bečej učenicima prvih razreda osnovnih škola iz Novog Bečeja, a u okviru Dečije nedelje koja se održava prve sedmice oktobra.

Zora Rakić, direktor osnovne škole “Miloje Čiplić”, zadovoljna je lepezom aktivnosti koje se ove godine održavaju: “Mi se jako radujemo Dečijoj nedelji zato što je školski režim drugačiji i lepo je da je drugačiji, da nisu samo i isključivo časovi. Današnji dan je kod učitelja obeležen je tako što je upravo stigla pozorišna predstava “Crvenkapa i Vučko” koja je poučna i govori o tome koliko je potrebno obrazovanje čak i jednom vuku. Gosti su nam došli iz škole “Josif Marinković”, prvi razred sa svojim dvema učiteljicama”. Ona je istakla i da ovo nije jedina zajednička aktivnost dve škole. “Mi smo već imali razmenu u toku današnjeg dana. Bili su njihovi đaci kod nas, naši kod njih u školi. Malo da se promeni atmosfera i prostor. U sredu imamo sporta, u četvrtak imamo sport. U četvrtak imamo i žurku za učenike osmog razreda kod “Josif Marinković” škole tako da se intenzivno razmenjuju đaci između naše dve škole” rekla je Rakić.

Predsednica aktiva učitelja, Erika Šamu, koja je zadužena za aktivnosti tokom Dečije nedelje dodala je da je lepeza sadržaja i ove godine bila bogata, ali i da su organizatorima na ruku išli čak i vremenski uslovi što je znatno uticalo na kvalitet dešavanja: “Ove godine imamo lepo vreme i to je jako lepo da možemo svaku manifestaciju bezbrižno da organizujemo. Deca uživaju. Imamo i lep moto - “Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja” i svaki dan imamo neko interesantno dešavanje”.

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković