webinfo

A+ A A-

Crveni krst nagradio mališane

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja5_nagradeCK.jpgU utorak, 6. novembra, u prostorijama Crvenog krsta u Novom Bečeju, nagrađeni su najuspešniji osnovci koji su učestvovali na likovnom konkursu koji je organizovan u okviru Dečije nedelje.

Tema konkursa glasila je “Šta znaš o Crvenom krstu”, a učestvovali su učenici osnovnih škola “Josif Marinković” i “Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja.

Zadovljna odzivom, ali i uspehom konkursa je sekretarka opštinske organizacije Crvenog krsta, Dunja Svirčev koja je istakla da je glavni cilj bio da deca nauče nešto o Crvenom krstu i njegovom funkcionisanju. “Mislim da je ova naša aktivnost baš uspela jer su se deca odazvala u velikom broju. Izabrana je velika količina radova, međutim, nismo imali nagrade za sve, ali, eto, nagradili smo neke radove za koje smo mislili da su najbolji. Jedna od osnovnih aktivnosti Crvenog krsta jeste edukacija, odnosno, rad sa decom i omladinom. Poslednjih godina radimo na tome, ali planiramo da se time bavimo još više jer je najbitnije da deca od malih nogu nauče osnovne principe i da nauče da je bitno baviti se humanitarnim radom, tačnije, pomagati drugima i solidarisati se da njima” rekla je Svirčev i dodala da je dodela nagrada imala i ekološku dimenziju: “Baš zbog novog zakona o zaštiti životne sredine odlučili smo se da školski pribor koji podelili damo u platnenim torbama kako bi roditelji kada idu u nabavku mogli da ih koriste višekratno, a ne najlonske kese koje se nakon jedne upotrebe bace i na taj način se kasnije zagađuje životne sredina”.

 

Učiteljica Saša Mošorinski iz osnovne škole “Miloje Čiplić” ukazala je na veliko interesovanje koje je ovaj likovni konkurs pobudio kod dece: “Tokom Dečije nedelje praktikujemo takve aktivnosti, odnosno, saradnju sa Crvenim krstom kako bi se kod dece razvio taj osećaj solidarnosti i želje da pomognu nekome. To njima jako puno znači, razvija kod njih tu osobinu da budu humani. Mi smo prethodno pogledali upravo animirani film o tome kako je nastao Crveni krst i razgovarali smo sa decom o tome i oni su se baš zainteresovali za tu temu. Otuda ideja da Dunja (Subotić prim. aut) nacrta Dinana, a isto tako i ostala deca da nacrtaju kako to sve funkcioniše Crveni krst i kako na delu pomaže ljudima

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih aktivnosti koje Crveni krst organizuje pored predavanja o trgovini ljudima, reproduktivnom zdravlju, obuka za pružanje prve pomoći i slično. 

SLIČNE VESTI IZ DRUŠTVA

  • ginekoloskaordinacijakikic
  • komunalac
  • Rehab
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković